7 motive să pleci de lângă acest bărbat, fără să privești înapoi

În acel moment nu va conta trecutul vostru comun, nici sacrificiile făcute. Nu te vor impresiona cuvinte mari, spuse de un om ieftin. Aceste motive depășesc toate limitele, dincolo de care nu mai există nici compasiune, nici implicare, nici dorință.

1. Trădare repetată. Te-a trădat, și-a recunoscut greșeala, însă fără a urma după ea și gesturi care să-ți dea de înțeles că-i pare rău, că s-a schimbat. Dimpotrivă, ai descoperit alte cazuri suspecte. Ai încercat să-i vorbești despre asta, a răbufnit furios.

Nu a conștientizat cât de mult a influențat gestul său relația de mai departe. Îți dai seama că astfel de momente se pot repeta la nesfârșit. Că, indiferent cât de mult vei ceda, nu vei primi aceeași atitudine. Dimpotrivă, vei fi supusă constant umilințelor.

2. Este violent. Sunt femei care acceptă violența, chiar dacă sunt victime ale ei. Sunt femei care mai și găsesc motive pentru gesturile agresive ale partenerului, chiar dacă absolut nimic nu poate argumenta un comportament imatur. Este inacceptabil.

Ai suficient curaj să spui stop acestei relații. Agresivitatea, violența, fie ele și verbale, te distrug pe interior, îți anulează rolul de femeie și de partener. Te fac să te simți slasbă și neputincioasă. Indiferent cât de mult iubești acest om, nu accepta asta.

3. Te manipulează constant. Vrea să-i faci mereu pe plac. Să i te spui, să-i accepți toate dorințele și visurile, de parcă ar fi ale tale. Dă vina pe tine pentru toate eșecurile sale. Egoismul lui nu vă lasă să construiți această relație. Se folosește de slăbiciunile tale.

4. Nu te mai recunoști

Nu înțelegi unde a dispărut femeia optimistă de cândva. Ești supusă constant unei presiuni psihice, de care trebuie să te detașezi imediat. În trecut, aveai visuri, aveai scopuri mari, să devii cineva, să evoluezi. Acum remarci cu tristețe că mai mult suferi decât te bucuri.

5. Nu ești susținută. Această susținere a omului de alături contează enorm. Dacă în locul ei ai parte doar de critică, de cuvinte urâte, care este motivul să rămâi? Relație nu înseamnă sprijin doar din partea unui partener, e nevoie de reciprocitate constantă.

Îl anunți că ai fost avansată la serviciu și te acuză de trădare. Este victima propriilor sale complexe și eșecuri în viață. Ai descoperit un nou hobby și îți reproșează că pierzi timpul, că nu-l mai iubești. Un comportament infantil, arogant, peste care nu trebuie să treci.

6. Doar tu lupți. Când ai simțit ultima dată că omul de lângă tine a venit cu o inițiativă? Au existat doar promisiuni, vorbe aruncate în vânt, acuzații constante și certuri care s-au iscat doar pentru a acoperi acest gol. Responsbilitatea și asumarea sunt esențale.

7. Cerșești atenția lui. De fiecare dată când îl rogi să fie alături, nu are timp. Spre surprinderea ta, te anunță apoi că iese cu pretenii. Nici nu îți propune să mergi cu el. Această obișuință de a te elimina din viața lui este bolnăvicioasă și incorectă.

Iubirea și atenția nu se cerșesc. Nici grija, susținerea, încrederea, dorința de a face mai bună această relație. Punct. Nu există argumente care să motivele un comportament egoist, violent sau indiferent. Pur și simplu nu există.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com