Alege omul care-ți va fi aproape și îți va iubi rănile sufletești

Nu găsim mulți oameni, alături de care să ne putem deschide emoțional. Vor fi prieteni, cunoscuți, vor exista interese comune sau dorințe care se vor intersecta, dar nimic nu va conta în acele momente de sinceritate. Atunci când sufletul tău va găsi liniștea alături de alt suflet.

Iată de ce atât de mult contează alegerile pe care le facem. În fiecare clipă, în fiecare fracțiune de timp a vieții. Uneori, instinctiv, ne apropie de cineva și găsim atât de multe compatibilități în câteva cuvinte. Chiar și în tăcerea dintre tine și celălalt găsești un sens.

Alteori poți fi alături de un om zile, luni, ani, ca la finalul acestor zile și ani să știi că nimic nu a rămas. Zero emoții, zero empatie, zero dorință de a mai continua alături de acest om. Posibil nimeni din voi să nu fie vinovat, posibil vina să o găsești la jumătate.

Alegerile corecte îți netezesc drumul pe care mergi. Îți filtrează oamenii, respectiv te ajută să valorifici timpul tău. Se întâmplă să alegi greșit, dar nici acest proces nu este un capăt de drum. Urmează o lecție, o schimbare de direcție, un gând nou.

Caută ceea ce te poate transforma. Caută omul care îți va schimba viziunea asupra vieții, mult mai important decât omul care te va îndemna să te resemnezi. Nimic nu este mai nociv decât cedarea, decât acceptarea unui comportament pasiv.

Descoperă flacăra din ochii celuilalt, pasiunea de a se atașa de povestea ta, de a recunoaște punctele de legătură, de a vrea să schimbați, în doi, lumea. Fii acolo, aproape de lumea lui, dar fii gata să deschizi porțile sufletului tău. Să vorbești despre lucruri nespuse.

Alege un om bun

Omul care te va accepta așa cum ești, fără a manifesta intenții egoiste, dominante, născute din frustrări personale. Vei ceda tot mai mult, vei transforma dorința lui în scopul vieții tale, fără a ajunge nicăieri. Bunătatea ta va devine sursa energiei lui.

Acest fenomen explică necesitatea unei rețineri în fața necunoscutului. Abia după ce simți și știi că are rost, poți să faci următorul pas, să vorbești despre rănile și liniștea ta. Iarăși, dacă acest om îți va iubi rănile, vei ști și mai mult că are rost.

În caz contrar, merită să faci un pas înapoi. Sau pur și simplu să te oprești. Nu are rost să împarți lumea ta cu fiecare străin, căruia nu-i pasă de emoțiile tale. Nu are rost să te lași condusă de interpretări, de superstiții. Uneori totul este mai simpu.

Simplitatea unei relații se reflectă în simplitatea cuvintelor spuse, în simplitatea felului în care certurile sunt stopate, în simplitatea unei îmbrățișări. Complexitatea este creată de nevoile noastre personale, de iluzii păstrate în timp, de ego.

Alege așadar omul care va trece dincolo de superficial. Alege persoana care va depăși propria singurătate, preferând să asculte despre altcineva, acel altcineva care poate deveni atât de cunoscut, atât de apropiat, de unic, de familiar.

Alege cu sufletul, dezgolindu-ți sufletul. Alege cu inima, lăsând această inimă să bată cu putere, dacă are rost. Dacă acel om merită sinceritatea și iubirea ta.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com