Când dorul unui bărbat față de o femeie înseamnă dragoste

Nu toate interacțiunile unui bărbat cu o femeie evoluează în forme mai serioase. Nu toate cuvintele unui bărbat spuse unui femei transmit un sentiment, o emoție. De multe ori până la a-și deschide sufletul e cale lungă și multe detalii importante se pot pierde pe drum.

Distanța este cea care îl supune pe bărbat unei cugetări interioare. El va dori să fie alături de ea sau se va îndepărta. Lui îi va fi indiferent sau îi va fi dor de acea femeie. După primele impresii create, după primele discuții, după ce a înțeles felul ei de a fi, el va avea un răspuns.

Răspunsul va fi comportamentul său. Fiind aproape, va absorbi fiecare cuvânt, fiecare privire. Fiind departe, va recunoaște că trăiește o emoție până acum străină. Va simți că vrea să revină alături de ea, vrea să-i vorbească, să o țină de mână, să știe totul despre lumea ei.

Își va da seama că îi este dor, tocmai pentru că dorul va fi puntea de legătură între sentimentele sale și realitate. Iar realitatea va fi atât de simplă: fiecare secundă departe de ea este o provocare, fiecare clipă în care nu o vede este o luptă interioară.

Dorul adună și împletește un intreg univers de emoții, demonstrând că mai există bărbați care iubesc cu demnitate, care păstrează libertatea și spațiul ca forme de respect între doi oameni. El va prefera să se bucure de prezența acestei femei în această lume, decât să intervină agresiv în viața ei.

O va face calculat, dorindu-și ca adevărul să triumfe de fiecare dată, ca ea să cunoască adevăratele lui intenții. El va fi un cuceritor, fără a se folosi de vulnerabilitatea ei, fără a o provoca să schimbe ceva în atitudinea ei. El va trăi omul.

Dorul său va rămâne, chiar și atunci când vor dispărea unele motive și vor apărea altele

El va fi un bărbat sincer, dispus să asculte și să înțeleagă ce se ascunde dincolo de cuvinte sau de tăcere. El va simți femeia, oferindu-i toată libertatea și nebunia. El îi va îmbrățișa fricile, recunoscând un atașament curat față de un suflet de om blând.

Atunci când își va aminti de zâmbetul ei, îi va fi dor de ea. Atunci când gândurile sale vor confirma un sentiment puternic, îi va fi dor de ea. Chiar și atunci când distanța va fi doar de ordinul a câteva ore sau câțiva kilometri, îi va fi dor de ea la nebunie.

Pentru că în acest dor se va ascunde ceva mai mult decât entuziasmul omului îndrăgostit. Fiindu-i dor, el nu va părăsi lumea ei niciodată. Fiindu-i dor, el va deveni empatic și curajos, atras de micile detalii care o reprezintă, cucerit pentru totdeauna.

Ea și numai ea va trezi emoții greu de exprimat în cuvinte. Ea și numai ea va transforma sufletul său, îi va oferi salvarea și îi va arăta drumul către libertate. Și atunci, cum să nu te contopești cu imaginea ei, cu felul ei de a fi, cu dorința ascunsă la celălalt capăt de lume.

Nu, nu va fi dependent de ea. Pur și simplu se va lăsa absorbit de această poveste, de această nouă cale, de această femeie. Va iubi, pentru că îi va recunoaște spiritul blând și dorința de a fi totul unul pentru celălalt. În acest fel, cum să nu-ți fie dor de o parte din tine?

Dragostea față de o femeie este mai mult decât dor. Dar, trăind dorul, vei reuși să păstrezi dragostea, oriunde ai fi în această lume.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com