Când un bărbat trezește acea parte din tine, sinonimă cu dragostea

Este frumos să trăiești dragostea, în adevărata ei formă. Depășind etapa îndrăgostirii, atunci când multe lucruri sunt incontrolabile, vei descoperi un sentiment puternic, crescut din respect, responsabilitate, admirație sinceră, atașament și empatie.

Înțelegi la un moment dat că toate emoțiile fugare, contopite cu pasiunea și dependența nu au însemnat dragoste. Se prea poate să fi fost frumos, unic, dar insuficient.

Dragostea vine mai târziu, după o conștientizare firească a rolului în relație, după acceptarea de sine, după împăcarea cu toate lucrurile care vin și pleacă și păstrarea unor valori comune.

Același lucru îl înțelegi și despre oamenii care au trecut prin viața ta. Unii te-au făcut să dorești mai mult, să oferi necondiționat, să pășești orbește alături de ei, căutând fericirea.

Alții te-au făcut să suferi, oferindu-ți astfel lecții importante. Și doar puțini, atât de puțini au fost cei care au trezit în tine fiorul dragostei adevărate.

El va fi pe deplin conștient de responsabilitatea pe care o poartă, acceptând dragostea ta cu recunoștință. Va fi matur emoțional, pregătit pentru cel mai frumos rol al vieții lui. El va ști că această emoție este reciprocă, construită în timp, trecută prin nenumărate teste, asumată.

Poate că asta va face diferența

Poate că atunci întreaga ta călătorie în lumea relațiilor își va găsi un rost. Poate că nu vei fi înnebunită după acea persoană, dar vei fi plină de recunoștință că o ai aproape. Nu vei jura iubire veșnică, dar vei face o promisiune: să respecți și să oferi emoții sincere.

Este o altă comunicare, un alt mod de a privi relația, un alt deznodământ. Ești și tu altfel: calmă, sigură pe ceea ce va urma, gata să construiești, să asculți, să oferi susținere și încredere.

Dragostea schimbă oamenii, îi face mai conștienți de ceea ce pot crea, de ceea ce pot obține în doi. Înțelegi că poți oferi atât de multe lucruri frumoase, că ai unde să evoluezi împreună cu partenerul.

Că încrederea dintre voi crește cu fiecare zi mai mult. Atunci și în sufletul tău va fi liniște, și în ochii tăi vei găsi lumină. Omul potrivit nu are trăsături unice, nu este atât de special.

Potrivirea se întâmplă firesc, descoperind lucruri care vă apropie, lucruri pe care vi le asumați în timp. Știi că ceea ce simți față de el este mai mult decât o emoție de moment. Știi că ambii nu veți ceda, nu vă veți reproșa lucruri urâte.

Atunci vei fi împăcată cu ceea ce ai. Vei fi dispusă să lupți și să trăiești dragostea. Zi de zi, alături de omul care va trezi în sufletul tău recunoștința și bucuria de a trăi împreună.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com