Ce să faci dacă te-ai atașat prea mult de un bărbat, devenind dependentă de el

Nu mai știi unde e lumea ta și unde e lumea lui. Care sunt dorințele tale și care sunt plăcerile lui. De ceva timp, există doar el, zeul tău, omul pe care îl iubești la nebunie. Spui că-l iubești, pe când realitatea îți aruncă în față un adevăr crud: ai crescut din această iubire o dependență plină de durere.

Îl suni de o mie de ori pe zi, îl vrei aproape în fiecare secundă, nu accepți să-l împarți cu nimeni. Dacă ai putea, te-ai izola cu el pe o insulă pustie, trăind fericiți o viață. Doar că el nu are aceleași intenții.

Îl idolatrizezi, el este perfecțiunea întruchipată pentru tine. Nu vrei și nu poți să scoți acei ochelari roz, pentru că ceea ce ai găsi dincolo de ei te-ar putea suprinde, înfuria, doborî. Așa că tot continui să-i trăiești povestea, să te pierzi prin cuvintele lui.

Ba chiar faci crize, provoci certuri mari, atunci când el nu are prea mult timp pentru tine, când este puțin mai indiferent. Îl asaltezi cu alte mesaje, întrebând la fiecare pas ce face, cu cine este, unde pleacă. Simți că te sufoci atunci când nu știi detalii despre el.

La început ai iubit sincer. Sau poate că așa ai crezut, vrând să dai șansă unei noi povești frumoase. Dar, gândește-te sincer, oare ai fost pregătită pentru asta? Ai făcut pace cu trecutul tău, ai vindecat toate rănile emoționale, ți-ai promis să trăiești aici și acum?

Sau, în mod inconștient, ai sărit în brațele lui, vrând în acest mod să împarți cu el din durerea ta, ascunsă în adâncul sufletului. Ai vrut să știi cum e să te simți iubită, cum e să aștepți cu drag pe cineva. Dar, fără anumite limit, ai pierdut rapid controlul.

Ai descoperit în tine un om gelos, încăpățânat, complexat

Nu mai vrei să-ți trăiești viața, pentru că nu ți se pare înteresantă. În primul rând, oprește-te din această goană după nimic, după iluzii. Nu mai acoperi găurile sufletești cu emoții de ocazie. Nu mai insista să te convingi că este în regulă să iubești așa. Nu este.

Cel mai probabil acest comportament este rezultatul lipsei de iubire a propiei persoane. Ai și uitat când te-ai întrebat cine ești, care este rostul tău pe această lume, care este rolul tău într-o relație. Lipsa de iubire vine la pachet cu lipsa de respect.

Atunci când nu pui preț pe valorile tale, atunci când nici nu prea înțelegi care sunt aceste valori. Au existat evenimente în viața ta, care ți-au dat peste cap felul în care înțelegeai lucrurile. Nu mai ai chef pentru tine, evadarea într-o lume strină este soluția.

Dar este o soluție cu efect invers, de multe ori năucitor pentru sufletul tău sensibil. Fără anumite limite trasate la timp, fără anumite principii asumate, fără o maturitate emoțională, nu ai cum să construiești corect o relație, să fii alături de cineva.

Atunci când e haos în gândurile tale, în trecutul tău, fă mai întâi pace cu acest trecut și o curățenie solidă în gânduri. Nu mai insista să pasezi responsabilitatea propriei vieți în mâinile altcuiva. Știu, vrei ca cineva să te protejeze, vrei siguranță, vrei încredere.

Atunci lucrează la acest aspect. Analizează, vindecă traumele, cere ajutorul, dacă ai nevoie de el. Dacă vrei să fii cu cineva, întreabă-te ce poți face, ca să nu construiești o relație bolnăvicioasă. Împarte iubire, găsește iubire.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: kaboompics.com