Ce trebuie să faci, dacă viața ta este plină de tristețe și lucruri urâte

Viața este rareori simplă. De regulă, ea cere să fie cercetată, explorată și explicată. Și toate aceste operații sunt executate de un singur om, care mai este și confuz, nesigur și încărcat cu povara neștiinței finalității acțiunilor sale.

E firesc să ne simțim suprasolicitați emoțional în astfel de circumstanțe și să mai și cedăm. Dar important e să nu ne judecăm pentru eșecurile pe care se întâmplă să le trăim ocazional și pentru tristețea pe care o experimentăm în urma acestora.

Iată o listă de tehnici psihologice utile, care te vor ajuta să faci față perioadelor dificile din viața ta:

Contemplează-ți starea. Permite-i să-ți străpungă întreaga ființă și să te învețe o lecție de valoare.

Menajează dialogul cu tine însuți. Armonia ta lăuntrică începe de la modul în care vorbești cu propriul tău eu. Dacă obișnuiești să te critici violent, pentru fiecare greșeală, nu aștepta să devii un om încredințat în propriile puteri sau să ai o viziune sănătoasă asupra personalității tale.

Fii blând/ă cu tine. Atunci când întreg universul alege să te judece, fără a încerca, cel puțin, să-ți înțeleagă situația, adresează-te celui mai bun prieten al tău după susținere – ție!

Ia o pauză. Se poate întâmpla ca aceste perioade de nenoroc și tristețe prin care treci să fie produsul oboselii. Încearcă să uiți pentru o perioadă scurtă de responsabilitățile pe care le ai și să te gândești doar la bunăstarea ta psiho-emoțională.

Vorbește! Este atât de important să-ți împărtășești trăirile cu oamenii în care ai încredere. Dacă nu o faci și alegi să le ții în tine, ele vor găsi de sine stătător o cale de manifestare, dar, cel mai probabil, ea nu va fi una avantajoasă pentru tine. Încredințează-i unui om măcar un fragment din lumea ta lăuntrică și vei observa cât de bine te vei simți după asta.

Oferă-ți timp. Nu grăbi lucrurile. Totul în viață decurge exact așa cum trebuie…

Meditează. Meditând, îți recapeți conexiunea cu eul tău și îți redobândești convingerea că vocea ta contează. Nu lăsa gălăgia din exterior să te facă să crezi opusul.

Petrece timp cu oamenii tăi dragi. Din suportul și dragostea lor te alimentezi, ăsta e un fapt bine cunoscut. Ei îți dăruiesc o parte din energia lor și îți permit să te uiți cu ochii lor la propria ta persoană, amintindu-ți cât de special/ă ești, de fapt.

Atrage atenție sănătății tale. Dacă nu te simți fizic bine, nu poate fi vorbă de o stare spirituală echilibrată. Totul este interconectat în organismul nostru, de aceea trebuie să ții cont de toate dimensiunile eului tău. Revizuiește-ți planul nutritiv, practică sportul, ieși la aer liber cât mai des. Crede-mă, te va ajuta.

Urmează aceste sfaturi și vei izbuti să percepi într-un mod mai sănătos și conștiincios tot ce se întâmplă cu tine!

Daniela M.