Cea mai bună răzbunare pe omul care te-a făcut să suferi și te-a trădat

Nu ai cum să eviți asemenea momente în viață. Vor fi oameni care își vor urmări scopul manipulator, vrând să se folosească de sensibilitatea ta. Vor fi oameni care te vor judeca și te vor critica pentru nimic. Vor fi și oameni care te vor trăda, te vor face să suferi.

După, nimic nu mai este la fel. Te simți nefericită, cu sufletul pustiu, cu inima rănită. Nu înțelegi de ce a procedat în acest mod, nu ai făcut nimic greșit. Dar uneori nu este vorba despre tine, ci despre caracterul acestei persoane.

Nu poți să păstrezi empatia și curajul în sufletul unui om rău. Nu poți forța un indiferent să simtă mai mult. Vei eșua de fiecare dată. Ba mai mult, vei ajunge să trăiești un cerc vicios, să oferi mai mult decât primești.

La un moment dat, vei obosi să lupți și vei pleca. Sau celălalt te va părăsi, plictisit de această poveste. Atunci vei dori atât de mult să te răzbuni. Vei trăi frustrarea unei relații care s-a sfârșit înainte să cunoști reciprocitatea.

Ai tot dreptul să te răzbuni pe o persoană care s-a folosit de tine, dar să nu faci asta. Să nu accepți să uiți de tine, transformând răzbunarea în scopul vieții. Vei pierde cei mai frumoși ani pe nimic, crezând că acea persoană va reacționa.

Cea mai bună răzbunare nu este să dorești răul, să acționezi împotriva acestei persoane. Cea mai bună răzbunare este să acționezi în favoarea ta. Să investești în tine, atât de mult încât să ajungi undeva departe. Atunci vei duce la disperare acel om.

El nu va accepta ideea că ai reușit

Tu însă nu vei mai ține cont de emoțiile lui. Pentru tine va conta propria liniște, propria fericire, vor conta alți oameni, care au demonstrat că sunt demni de iubirea ta. Vor conta toate experiențele acumulate în tot acest timp.

Cea mai bună răzbunare este să găsești drumul tău. Acel drum fără trecut, fără dependențe, fără obsesie. Drumul construit de tine, așa cum îți dorești. Tu vei alege oamenii care să meargă alături și experiențele pe care să le trăiești.

Răzbună-te altfel, iubindu-te cu adevărat, descoperind părți din tine uitate demult. Vei reuși atunci să fii deasupra oricăror motive de gelozie, să arunci departe frustrarea, să îmbrățișezi recunoștința.

Da, vei fi recunoascătoare acelui om pentru lecție. El va fi furios și nedumerit pe reacția ta, va fi disperat să obțină o cât de mică atenție din partea ta, fără succes. Pur și simplu îl vei lăsa în urmă, visul tău va fi mai măreț decât dorințele lui.

Cea mai bună răzbunare este atunci când nu mai ții cont de nimic și îți vindeci inima rănită. Știi că nu se va întâmpla acest lucru peste noapte, dar ești sigură că vei reuși. Va veni o zi când inima ta va fi plină cu iubire.

Vei zâmbi vieții, vei zâmbi acelui om, știind că soarta le-a pus pe toate la locul lor. Tu vei fi fericită, împlinită, el va suferi pentru un trecut în care putea să procedeze altfel.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com