Chiar dacă îl iubești din toată inima, nu accepta aceste comportamente din partea lui

Este ușor să accepți iluzia în locul realității, atunci când iubești pe cineva din toată inima. Este ușor să ignori semne și comportamente, să îți spui că într-o zi totul se va schimba, să sacrifici propria ta lume de dragul lui.

Doar că atunci nu vei mai trăi un sentiment reciproc. Vei renunța la tot ce ai mai scump pentru câteva clipe de atenție, vei ierta chiar și atunci când nu îți va merita iertarea, vei căuta să accepți un fel de a fi atât de străin ție.

Într-o relație sănătoasă nu găsești manipulare și trădare, dependență și minciună. Indiferent cât de mult iubești, este normal să existe anumite limite, demnitate și respect, acel atașament sănătos, acele decizii luate în favoarea încrederii.

Nu accepta manipularea și umilința din partea lui, dorința de a-ți controla viața, de a-ți impune stări și visuri. Atunci singurul său scop este să profite de tine și de sinceritatea ta. Nu îți spune că este în regulă să te prefaci că nu s-a întâmplat nimic.

Un partener toxic va face tot posibilul să aducă frică și neputință în sufletul tău, pentru că doar așa te va putea păstra alături. El te va forța să te îndepărtezi de oameni dragi, îți va reproșa o mie de lucruri, va veni cu pretenții exagerate.

Nu accepta minciuna, acele cuvinte pline de ură și dispreț, acea detașare intenționată. El își va da seama că poate continua un scenariu egoist, poate spune și mai multe minciuni, poate decide în locul tău, poate trăda fără remușcări.

Refuză să accepți jocul său

Refuză să accepți aroganța și atitudinea de superioritate. Îl iubești, nu vrei să pierzi tot ce ai construit, îți spui că anumite replici urâte nu sunt atât de importante, îi motivezi gesturi manipulatoare, îl lași să tranforme relația într-o mocirlă a durerii.

Nu este normal să cedezi de fiecare dată, în timp ce omul de alături profită de acest lucru. Nu este normal să implori atenția și afecțiunea lui, în timp ce îți demonstrează că puțin îi pasă, are alte proprități și alte planuri.

Un partener indiferent va continua să te înjosească și să te critice la fiecare pas, va pleca pe ușa din spate la fiecare moment complicat, îți va cere să-l asculți și să-l admiri fără discuții, va aduce multă neîncrere în inima ta.

Nu accepta comunicarea toxică, lipsită de empatie și recunoștință. El se poate folosi de cuvinte reproșându-ți orice greșeală, interpretând mereu realitatea, acuzându-te de ceva ce nu s-a întâmplat, doar pentru a te vedea slabă și atașată de lumea lui.

Nu accepta instabilitatea, acele momente când vine și pleacă atunci când are chef, acel refuz de a construi și de a include în planurile sale de viitor. Înseamnă că vrea doar să profite de tine, să trăiască aventura.

Este firesc să descoperi încrederea și grija lui, să știi că poți avea încredere, să îți demonstreze prin acțiuni că intențiile sale sunt corecte. Chiar dacă iubești, nu accepta să fii înjosită și umilită, niciodată.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com