Cum acționează femeile înțelepte într-o relație

Este firesc să te respecți într-o relație, să-ți aperi valorile și să ceri o comunicare corectă. Este firesc să cauți adevărul, să vrei echilibru și o emoție sinceră. E nevoie și de o maturitate emoțională pentru a vedea astfel lucrurile.

De un bagaj de experiențe și oameni care s-au perindat prin viața ta. De o viziune clară asupra celor mai importante lucruri din viața ta. Astfel reușești în cel mai scurt timp să-ți faci concluzii importante. Să atragi sau să respingi un fel de a fi.

Ai învățat cu fiecare dezamăgire cât de mult contează încrederea. Ai apreciat tot mai mult sinceritatea, empatia, omul echilibrat, capabil să facă diferența dintre o aventură și o relație serioasă. Ai apropiat de tine omul care îți poate vorbi deschis.

Acum nu mai permiți cuvinte aruncate grăbit, scuze inutile și timp pierdut în zadar. Pui prea mult preț pe ceea ce poate fi cu adevărat o relație frumoasă. Ceri implicare și respect de la partener, asigurându-l cu reciprocitate.

Vrei să găsești echilibrul, chiar și după o ceartă, chiar și atunci când nu este totul perfect. Pentru că în acele momente intervine comunicarea, spiritul empatic, capacitatea de a ceda. Aceste manifestări nu se întâmplă unilateral, ci de ambele părți.

Apreciezi un gest făcut din inimă, decât zece făcute din obligație. Ești în stare să ierți, însă doar lucrurile care nu pot afecta mersul vostru mai departa în calitate de cuplu. Există niște limite, după care știi că nu mai există pace și nici armonie.

Te implici și aștepți același lucru de la partener

Dacă ai fost trădată, nu mai este loc de întoarcere. La începutul relației ați comunicat mult despre asta, ai explicat că nu poți accepta un om care nu pune preț pe încredere și demnitate.

Poți în același timp să cedezi. Știi că nimeni nu este perfect, așa că vrei să cunoști omul de alături așa cum este el. Îi accepți ciudățeniile și nebuniile, ba chiar te atașezi de felul lui de a fi. Este firesc, este uman, este parte din minunatul joc numit relație.

Și insiști să jucați corect. Este loc pentru spontaneitate, pentru liniște personală, pentru cunoaștere și apropiere. Comunici mult cu el, la un pahar cu vin sau la o ceașcă de cafea, anume pentru că ți-e sete de această împletire a două lumi, două povești, două destine.

Ești acolo, atunci când e nevoie de ajutorul tău. Vrei și el să fie prezent, atunci când e nevoie de toată susținerea și priceperea lui. Așa funcționează o relație sănătoasă. Fără intrigi ieftine, fără lacrimi inutile.

Trăiești frumos relația și omul de alături. Dacă veți ajunge să înțelegeți că această poveste s-a consumat, vei fi recunoascătoare pentru ce a fost. Dacă vei avea toate motivele să lupți mai departe pentru binele vostru comun, vei lupta.

Vei binecuvânta fiecare zi trăită împreună. O vei trăi responsabil, cu toate bucuriile și toate grijile ei. Atunci când vei avea motive să iubești, vei iubi. Când vei simți că nu este al tău, te vei îndepărta. Când vei lupta de una singură, vei cere implicare. Când omul de alături te va face fericită, vei dori să fie reciproc.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com