Cum este bărbatul, cu care merită să te căsătorești

Nu vei spune oricui că este omul tău. Nu te vei atașa de un suflet rătăcit prin viața ta. Vei spera să-ți găsești dragostea și bucuria alături de cineva care va împărtăși aceleași dorințe și visuri. Vei oferi și vei construi, fericită că ai întâlnit acel bărbat. Vei dori să te căsătorești cu el.

Te întrebi cum este el, omul căruia îi vei spune cu încredere acel „DA”. Vei trata cu prudență această etapă importantă din viața ta, mai ales dacă ai fost trădată, dacă cineva s-a folosit de sentimentele tale sincere, dacă ai gustat din amarul indiferenței.

Și totuși, acel om există. Poate că nu-l vei găsi din prima, poate că nu-l vei percepe de la început ca fiind viitorul tău soț. Dar cunoscându-l, vei remarca ceva diferit la el. Vei aprecia trăsături și dovezi de iubire, pe care nu le-ai găsit la alți bărbați. Vei simți că ele sunt sincere.

Căsătoria nu este un act temporar. Da, poți oricând să pleci, să rupi acea conexiune, dacă simți că nimic nu mai e la fel, că nu e omul tău. Însă nu acesta este scopul căsătoriei. Ai vrea să găsești un om pentru toată viața.

Dar acel om vine la pachet cu un trecut, cu amintiri și valori, cu un fel de a fi, poate diferit de al tău. Vei înțelege în timp cât de mult contează fiecare detaliu, fiecare deprindere, fiecare gest.

Lumea lui se va amesteca cu lumea ta, creând o lume comună

Este important să vezi ce se întâmplă în această lume comună: există echilibru, există devotament și încredere, există respect reciproc? Care sunt valorile voastre comune, ce vă reprezintă, ce vă apropie?

Veniți fiecare cu povestea voastră, contribuiți în mod diferit la construirea unei case a inimii. Se simte diferit, se iubește diferit, recunoștința apare și ea din diverse motive. Dar sunt și lucruri, comportamente, stări, fără de care o căsnicie nu ar dura.

Un bărbat cu care merită să te căsătorești este în primul rând responsabil. Suficient de matur emoțional, cât să-și asume acest rol. Gata să ajute, să înțeleagă, să te cunoască. Este firesc ca prezența lui în viața ta să-ți aducă fericire și liniște, altfel ce rost are să te atașezi atât de mult de el?

El va demonstra de fiecare dată că alegerea ta nu a fost una greșită. Alături de el te vei simți bine, el te va motiva să nu uiți de visurile tale. Să nu taci, atunci când ai ceva de spus. El te va face să te simți frumoasă, unică.

Va fi cald și bun, grijuliu și atent la detalii. Te va asculta de fiecare dată când îi vei vorbi despre lumea ta. Veți sta de vorbă despre orice, din moment ce sinceritatea va fi la ea acasă. Va fi recunoscător vieții că te-a întâlnit, că te poate iubi, că-l poți iubi, că ești soția lui și el este soțul tău.

© Sufletisme.ro