Cum este ea, femeia plină de încredere

„Cum să am încredere în mine? Cum să lupt cu fricile mele? Cum să nu mai sufăr pentru oameni nepotriviți?” Întrebări care de multe ori rămân fără răspuns. Întrebări care trezesc alte emoții negative, instabilitate și nemulțumiri.

Înțelegi cât de importantă este încrederea în propria persoană. Totuși, ai vrea să știi și de ce îți lipsește această calitate. Cel mai probabil, aprecierea personală este scăzută sau lipsește. Cel mai probabil, nu te iubești și nu te respecți. Permiți celor din jur să profite de naivitatea ta.

Partea bună a acestei situații este că în orice moment al vieții tale poți schimba lucrurile. Poți să transformi slăbiciunile tale în modalități de creștere, iar neîncrederea – în acea intersecție decisivă, după care vei gândi și vei acționa altfel. Până la urmă, așa cum te iubești și te respecți, tot așa te vor iubi și te vor respecta cei din jur.

În primul rând, femeia plină de încredere are o atitudine pozitivă. Ea vine cu o abordare optimistă în fața slăbiciunilor. Știe ce vrea de la sine, de la fiecare clipă trăită, de la oamenii din jur. Știe ce vrea de la o relație, de la partener, care-i sunt principiile de viață.

Ea tratează fiecare moment fără a-i diminua importanța, dar și fără a amplifica sensul acestuia. Din acest motiv, totul devine mai simplu, mai firesc, mai calm și responsabil.

O femeie plină de încredere știe că ea este cea mai importantă persoană din viața ei. Nu e vorba de anumite tendințe egoiste, ci de asumare și implicare. Acolo unde sunt greșeli, există și motive. Acolo unde există riscuri, există și modalități de a evolua.

Tocmai de asta ea știe să-și accepte greșelile.

Așa cum acceptă și greșelile altor oameni. Un proces trecut prin filtrul acelorași principii de viață. Există empatie, dar există și limite. Acolo unde demnitatea este călcată în picioare, nu există loc pentru scuze.

Ea își va trăi emoțiile cu deschidere, nu va încerca să le inhibe. Fiecare emoție transmite un mesaj, atât de important pentru a răspunde la întrebările: cine sunt? Ce fac aici? Cât de important este pentru mine asta? Fac lucrurile corect?

La finalul unei concluzii, va ști care-i sunt părțile slabe, dar și cele puternice. Va ști unde mai poate schimba ceva și unde lucrurile sunt cât se poate de potrivite. Va fi stăpână pe situație, gata să intervină la momentul oportun.

O femeie plină de încredere știe când să spună STOP, dacă dincolo de acest stop emoțiile ei, libertatea ei și rspectul sunt limitate și suprimate. Ea va ști să refuze o acțiune, un gând, un om, dar fără a provoca suferință. Dar va fi și empatică, dacă omul din fața ei va merita asta.

Ei nu-i este frică de sigurătate. Rămânând față în față cu propria lume, se simte atât de bine. Ea știe că fiecare om este o binecuvântare, dar și că propria lume este atât de colorată, de bogată în emoții.

Ea se iubește și se respectă, ceea ce contează mai mult decât orice.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: kaboompics.com