Cum îl provoci să-și dea seama că te poate pierde pentru totdeauna

Nimic nu este veșnic. Nici dragostea necondiționată, păstrată în inimă, dar ruptă de acolo, ca urmare a tot ce se întâmplă între doi oameni. Ai putea să ții atât de mult la celălalt și totuși să te îndepărtezi de el, fiindu-ți tot mai străină lumea lui, dorindu-l aproape tot mai puțin.

El nu mai este încântat de aceste momente unice, petrecute împrepună. Sau cel puțin îți dă de înțeles că nu-l mai tentează să depună efort, să lupte pentru un zâmbet, pentru o cauză comună, așa cum o făcea la început. Motive pot fi diverse, important este să le cunoști.

Sau cel puțin să îndrăznești să ceri de la celălalt un răspuns. Nu de dragul tăcerii ai oferit totul, nu pentru o atitudine indiferentă ai empatizat cu universul său. În acel moment decisiv, între plecare și convingerea că are rost să rămâi, poate că este timpul să-i trezești anumite emoții.

E timpul să-l faci să conștientizeze seriozitatea situației. Monotonia și deprinderea au dus relația într-o direcție greșită, unde nu mai găsești dorință, pasiune, ambiție, curaj, efort. Bărbatul odată cuceritor a devenit un absent. Te deranjează atât de mult acest lucru.

Nu trebuie să reinventezi iubirea, să-i demonstrezi cât ești de frumoasă, unică, irezistibilă. Poate că este momentul să te întorci cu fața către visurile tale, către dorințele pe care le-ai pierdut pe drum. Poate că, între timp, ai uitat de tine.

Ai uitat să te respecți cu adevărat, să impui niște limite, acolo unde este cazul. Ai uitat să te iubești, să-ți prețuiești timpul, valorile, misiunea ta în această viață, detașat de lumea lui sau a voastră. Poate că, astfel, partenerul a uitat și el cât de specială ești.

Regăsește universul magic al energiei tale feminine

Redescoperă femeia curajoasă, demnă, capabilă să construiască atât de multe, fără ajutorul cuiva. Redescoperă pasiunea, admirația față de frumos, gustul discuțiilor complexe. El își va da seama ce poate pierde. Dacă te va iubi, va găsi resurse să lupte pentru tine.

Dar, dincolo de toate, vorbește cu el. Este cea mai bună provocare să ai o discuție sinceră cu partenerul, cu explicații, argumente, întrebări și răspunsuri. Stai de vorbă cu el despre lumea voastră, despre intențiile și sentimentele lui, despre dorințele și sentimentele tale.

Vorbește-i foarte clar despre pericolul acestei înstrăinări, despre cea mai simplă soluție: reîntoarcerea către iubire, aducerea empatiei și a angajamentului în centrul relației. Vezi reacția lui: poate că sentimentele sale sunt stinse de mult timp, fără să-ți dai seama.

Demnostrează-i prin acțiunile tale că nu ești dependentă de el. Că viața ta poate continua fără prezența lui, chiar dacă te va durea la început. Fii liberă să-ți trăiești viața, să te bucuri de provocările ei. Fii femeia visurilor tale, înainte de a fi femeia visurilor lui.

Nu fi obsedată de un om care nici nu are suficient curaj să se apropie de inima ta. Dacă te iubește, va înțelege unde poate duce această indiferență. Dacă ține la tine, va reacționa și va lupta pentru un viitor comun. În caz contrar, nu-ți faci decât concluzii simple.

Fericirea și liniștea ta contează enorm. Nu mai suferi pentru visuri irealizabile. Dacă este dorință, angajament, implicare și sentiment, este și continuitate.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com