Cum NU trebuie să cucerești o femeie

Te întrebi: „Cum să cuceresc o femeie, dacă așteptările ei sunt atât de mari?” Pentru început, încearcă să înțelegi dacă îți place cu adevărat acea femeie, dacă intențiile tale sunt sincere sau cel puțin aveți aceleași așteptări de la această interacțiune.

A cuceri nu înseamnă neapărat a-ți afișa din prima toate punctele tale forte. Nu înseamnă nici să provoci o explozie de emoții, uimind cu invitații în locații luxoase, cu o discuție filosofică sau cu afișarea unor rezultate personale ieșite din comun.

Sigur, contează și cine este femeia pentru care manifești această intenție. Contează ce-și dorește ea de la o eventuală relație, de la partener. Diferite tipuri de comportament, diferite abordări. Totuși, să mizăm pe o situație echilibrată.

Atunci când ambii sunt maturi emoțional, cu valori și așteptări corecte. Atunci când interesele personale nu stau în fața intereselor comune. Când maturitatea emoțională nu permite celor implicați să fie egoiști, lași, indiferenți.

Atunci cucerirea nu se manifestă în forma ei brută, când faci orice, doar pentru a obține acest „trofeu” emoțional: un sărut, o noapte în doi, confirmarea personală că se poate. E vorba în primul rând de o atitudine demnă, respectuasă.

E vorba de un comportament natural. Fără a încerca să pari ceea ce nu ești, fără artificii inutile. Fumul primei impresii false va dispărea și atunci la sigur cel puțin unul din voi va rămâne dezamăgit. Mai bine conștientizează rolul pe care îl ai în această ecuație.

Descoperă o abordare diferită.

Una în care poți suprinde plăcut o femeie prin înțelepciunea ta, prin atitudinea grijulie în momente simple, prin curajul de a spune lucrurilor pe nume. Atunci automat vor fi evitate situațiile stânjenitoare, când se vor cere explicații și nu vor exista argumente.

Evită glumele de prost gust, pe care le faci crezând că poți crea o impresie bună. Evită să o faci pe atotștiutorul, aruncând cu fraze care par cel puțin nepotrivite. Evită să echivalezi orice interacțiune cu o schemă cerere-ofertă. Nu așa funcționează o apropiere sinceră.

Până și instinctul de vânător poate fi argumentat și manifestat altfel. Nu neapărat făcând-o pe indiferentul, pe tipul dur care e suficient să facă un gest și să primească toată atenția. Nimic din toate astea nu funcționează decât temporar și de cele mai multe ori cu femei care nu sunt pregătite pentru ceva serios.

Este mai ușor să scoți în față instinctele și interesele. Dar acest comportament nu duce nicăieri. Până la urmă, vei dori să cunoști o femeie alături de care să poți construi o relație. Atunci vei vedea: felul în care o vei cuceri va fi atât de diferit.

Vei oferi atenție, respect și înțelegere. Vei trata cu seriozitate apropierea, fiind gata să oferi sprijin, soluții, răspunsuri. Vei fi prezent, dacă vei dori asta cu adevărat. Astfel vei cuceri mai mult decât o emoție, mai mult decât o plăcere temporară.

Vei  descoperi șansa unui viitor comun. Șansa să fii alături de un om care te înțelege și te iubește. Șansa să iubești la rândul tău din toată inima.

© Sufletisme.ro