Cum o poți ajuta să uite de trecut, de foști și acele despărțiri care i-au rănit inima

S-ar părea că nu ai cum să influențezi trecutul cuiva. Să reformulezi întrebările, atunci când răspunsurile sunt deja știute. Sau să intervii în lumea unei femei, sperând că o vei putea schimba în bine. Se pare că, totuși, poți.

Poți face asta fiind, în primul rând, diferit de acei foști care i-au rănit inima. Nu trebuie să faci asta ca o demonstrație, ca un scop pe care trebuie neapărat să-l atingi. Fă-o pentru că iubești acea femeie, pentru că-i vrei binele și pentru că ești în stare să-i asculți povestea.

Deci, ascultă. Fii atent ce-ți spune despre sufletul ei, despre cât de mult a suferit, despre toate lucrurile care au făcut-o să ascundă în adâncul inimii iubirea față de cineva.

Dacă îți povestește ție despre asta, înseamnă că te crede cel puțin un om sincer. Iar sinceritatea este crucială pentru un viitor în doi. Nu o presa, insistând să uite cât mai repede tot trecutul.

Este imposibil pentru o femeie să uite atât de repede ceea ce a transformat-o. Acceptarea ar avea o influență mult mai benefică decât reproșul. Fiecare om are un trecut, o poveste care l-a marcat, un nume care este mia greu de uitat.

Deci nu este esențial să uite de trecut, ci de acea parte în care s-a simțit ignorată, umilită, părăsită. În această situație rolul tău este uriaș. Atitudinea ta corectă o va face să înțeleagă că merită mai mult. Siguranța pe care i-o vei oferi o va convinge că relația nu are nimic în comun cu incertitudinea.

Vei destrăma, pas cu pas, țesutul negru al trecutului

Iubirea ta este capabilă să vindece orice răni, dacă vine din inimă. Gesturile tale sunt în stare să anuleze orice comportament defensiv, dacă intenția lor este curată.

S-ar putea să-ți spună uneori să pleci, crezând că nu merită dragostea ta. Sau să devină tăcută, răscolind sentimente contradictorii. S-ar putea să te lase nedumerit, acționând orbește. Tu să fii de fiecare dată acolo, alături de ea.

Să-i vorbești despre încredere, despre o lume mai frumoasă, despre iubirea capabilă să înfrângă orice bariere. Apoi să-i demonstrezi prin acțiunile tale că ești demn.

Este mai complicat să deschizi ușa inimii ei, dar, odată ce îți va reuși acest lucru, vei descoperi o femeie minunată, specială, gata să-ți ofere o nouă poveste, o casă plină cu căldură, un viitor bun.

Poți influența trecutul unei femei, făcându-i prezentul fericit. Aducând în viața și lumea ei speranță, empatie, iubire. Fiind bun și corect, de încredere și curajos.

Motivând-o să fie mai sigură pe sine, să-și realizeze visurile, să privească cu încredere spre viitor.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com