Cum să înțelegi că el nu are sentimente profunde față de tine

Se întâmplă ca omul de lângă tine să manifeste, aparent, un anumit interes față de persoana ta. Te curtează, îți face complimente, te cucerește prin insistența lui. Apoi, odată cu trecerea timpului, această insistență dispare.

Înțelegi că au fost doar tentative amăgitoare, că nimic din ceea ce se întâmplă în realitate nu corespunde așteptărilor. Cel mai probabil, el nu simte pentru tine nimic.

Ignorarea este primul semnal de alarmă. Știi că omul care ține la tine nu are intenția să se joace cu sentimentele tale. Nu va încerca, într-un mod egoist și manipulator, să te îndepărteze de fiecare dată când nu-i convine situația.

Dimpotrivă, va fi aproape, dispus să intervină de fiecare dată când este cazul. Vei fi pentru el o prioritate, problemele și visurile tale vor fi și ele importante. Îi va păsa, îți vei da seama de acest lucru atunci când va rămâne aproape .

În același timp, este dureros să știi că nu ești pentru celălalt o prioritate. Este o dovadă sigură că declarațiile lui superificiale nu se potrivesc cu acțiunile. Îți spune că-i pasă, dar preferă să iasă seara cu prietenii. Te convinge că-i ești pe plac, dar nici nu știe care este culoarea ta preferată.

Remarci că ești singura care își face planuri de viitor

Ești singura care vine cu inițiative. Ai vrea să călătoriți mai mult, să mergeți în vizită la părinți, să vă cunoașteți mai bine. Dar reacția lui este una cel puțin dubioasă: îți spune să încetezi cu aceste planuri absurde, îți argumentează că are alte lucruri de rezolvat. Doar eschivări și indiferență.

Și tot tu ești cea care manifestă empatie față de el. Vrei să știi ce interese are, care-i sunt pasiunile, vrei să-l susții, să-l încurajezi. Răspunsul său? Nu are nevoie de așa ceva. Ba mai mult, nu este deloc empatic cu tine. Habar nu are care sunt pasiune tale, care sunt visurile tale, care este povestea ta.

Toate gesturile lui transmit un singur mesaj: nu-i pasă

Atunci concluziile sunt tot mai evidente. Dacă sentimentele sunt de suprafață, de ocazie, dacă reacția este una mai mult decât indiferentă, dacă nimic din ceea ce faci și ce spui nu-i este pe plac, întreabă-te ce cauți alături de acest om.

Lipsa sentimentelor profunde este egală cu zero efort, zero implicare. Vrei să-l provoci, să ceri mai mult. Dar nu faci decât să auzi același răspuns: prea puțin timp, prea multe lucruri care nu se potrivesc, prea dureroase experiențe trăite alături de el.

Încearcă să analizezi la rece care este implicarea lui în povestea voastră. Îi pasă de tine, de voi? Vrea să construiască sau se mulțumește cu resturile unei iubiri aproape expirate? Este ușor să-ți dai seama dacă omul de lângă tine are sentimente profunde.

Vezi asta în privirea lui, în felul său protectiv, în atenția și empatia de care dă dovadă. În fiecare gest și cuvânt. Simți că alături de el poți să construiești, să visezi frumos, să transformi visul în realitate. Ai certitudinea că totul se întâmplă firesc.

Vrei să oferi iubire, să te atașezi de acest om, știi că emoția lui este reciprocă, că sentimentele lui sunt profunde, lipsite de un interes ascuns.

© Sufletisme.ro