Cum să-l faci pe un bărbat să înțeleagă că-l iubești

Uneori nu ai nevoie de prea multe cuvinte, pentru a-i transmite omului tău drag ce simți pentru el. Important este să existe intenția, sinceră și fără ocolișuri, de a-l face pe celălalt să simtă și să trăiască dragostea ta.

Toate declarațiile din lume nu vor face față unei atitudini corecte, constante, manifestate în interesul relației. Devotamentul, încrederea oferită partenerului, o abordare constructivă și lipsită de egoism îl vor convinge că are toate motivele să-ți ofere de o mie de ori mai mult.

Gestul suprem este să-i arăți că îți pasă. Să-i dai de înțeles că nimic nu este în zadar: nici eforturile lui, nici implicarea ta. Să-ți pese nu înseamnă neapărat să bifezi punctele cheie ale unui comportament satisfăcător. Încearcă să descoperi dincolo de aparențe cum percepe relația, ce contează cu adevărat pentru el, ce așteptări are.

Să iubești înseamnă și să accepți. Fii gata deci să cunoști omul în profunzimea lui, să lași dincolo de prag anumite preconcepții, să-ți amesteci povestea ta cu povestea lui. Acceptă-i felul de a fi, acceptă-i visurile și dorințele, dar și libertatea.

Permite-i să fie autentic, omul dincolo de măști, de intenții banale, de superficialități. Lasă-l să vină în fața ta cu toate rănile și bucuriile lui, lasă-l să se bucure de prezența ta, să se convingă de sinceritatea ta. Lasă-l în lumea ta și nu-i bloca setea de cunoaștere.

El va descoperi iubirea prin gingășia ta. Prin atingerile fine, prin cuvintele adevărate, prin felul de a rămâne alături, atunci când toată lumea se va îndepărta. El va descoperi iubirea în ochii tăi, atât de sinceri, de reali, purtători de lumină.

Îmbrățișează-i lumea cu susținerea și căldura ta

Da, susținerea ta contează atât de mult, mai ales în momentele cheie ale vieții lui. Să știe că are pe cine se baza, că are de la cine să ceară un sfat sincer, că mereu alături de el va găsi un om de încredere este temelia atașamentului unui bărbat într-o relație.

Așa îl vei provoca să fie cu adevărat sincer, devotat, să-ți poată spune despre trecutul său, despre rănile din acest trecut. El va ști că iubirea ta poate salva orice urmă de îndoială, că iubirea ta este atât de sinceră. El va refuza să aduca minciuna între voi.

Va înțelege că-l iubești atunci când vei păși alături de el prin această poveste numită relație. Va înțelege că-l iubești când vei trăi cu aceeași intensitate fericirea voastră, dar și momentele de neliniște. Va trăi dragostea ta, prin felul în care îi vei îmbrățișa intențiile și dovezile de sinceritate.

Poate că nu ai nevoie de prea multe cuvinte pentru a-i transmite omului drag că-l iubești. Totuși, trebuie să-ți dorești atât de mult să funcționeze totul, să simți această conexiune, să-l simți și pe partener aproape, lângă inima ta. Să construiești.

Trăind iubirea, vei trăi și omul. Trăind omul, vei simți altfel. Te vei conecta la o nouă lume, una necunoscută de majoritatea, dar atât de adevărată. O lume în care un bărbat este gata să cedeze, să asculte, să trăiască o poveste comună și să fie fericit.

 Tu vei fi recunoscătoare vieții pentru acest dar, de a iubi cu toată ființa ta. Tu vei cunoaște iubirea, alături de el.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com