Cum să nu mai trăiești obsesia față de un bărbat pe care l-ai iubit atât de mult

Emoțiile vin și pleacă. Amintirile se risipesc și ele, fiind înlocuite de alte amintiri, mai vii și mai puternice. Oamenii la care am ținut atât de mult se îndepărtează, oamenii pe care i-am considerat mult timp străini se apropie.

Puțini vor rămâne cu adevărat în sufletul nostru. Unii își vor merita locul, alții vor primi trofeul inimii profitând de naivitatea noastră și de ușurința cu care vom avea încredere. Chiar dacă am iubit, chiar dacă am crezut în acea relație că poate dura o viață, vine un moment când propria lume contează mai mult decât o iluzie.

Atunci când trăiești obsesiv un sentiment pentru cineva, când dependența ia loc rațiunii, când știi că nimic nu are rost, este timpul să te oprești. Refuză să oferi, să aștepți, să speri la un viitor care sigur nu va mai fi.

Oferă-ți șansa să zâmbești din nou, cu multă încredere, având certitudinea că acest univers te va suprinde plăcut. Vei spune că este ușor să vorbești despre o emoție, dar mai greu să o trăiești și poate infinit mai dificil să încerci să te detașezi de ea.

Așa este, până nu decizi singură că a venit momentul să faci o schimbare. Permite-ți să nu te mai îngrijoreze lumea lui, să nu mai trăiești visurile lui, să nu te mai agăți de speranțe inutile. Permite-ți să privești cu alți ochi această viață, să accepți provocarea ei.

Detașează-te de tot ce te leagă de acea amintire și acel om

Nu mai repeta în gând aceleași cuvinte, doar pentru că el ți le-a spus în trecut. Nu mai merge pe aceleași străzi, doar pentru că erua preferatele voastre. Nu-ți permite să cazi pradă tentației de a pune slăbiciunile în prim plan.

Trăiește revelația unei dimineți târzii, când vei decide să te redescoperi. Vei găsi cu suprindere, dincolo de un comportament dependent, o femeie gata să înfrunte prezentul. Gata să-și accepte fricile, să cunoască această lume așa cum nu a mai făcut-o până acum.

Vei descoperi atât de multe motive să zâmbești, să îmbrățișezi clipa și să te bucuri de ea. Vei descoperi care îți sunt adevăratele pasiuni și dorințe. Va fi un moment crucial, pentru că iubirea și respectul de sine îți vor lumina drumul și te vor convinge că tot ce ai simțit până acum a fost o falsă interpretare a adevăratelor emoții.

Emoțiile vin și pleacă. Oamenii vin și pleacă. Tu rămâi, înconjurată de propriile valori și așteptări. Rămâne persoana din fața oglinzii, cu ale sale aripi invizibile, gata să cunoască un întreg univers.

© Sufletisme.ro