Cum să obții încrederea și iubirea unui bărbat care a fost trădat

Nu poți îndepărta din suflet atât de ușor o durere, o tristețe, un gând obosit. Bărbatul care a suferit din dragoste va alege singurătatea, ca singura formă de evadare din trecut. Poate va spune că toate femeile sunt la fel, poate va fi înfuriat.

Poate va căuta să demonstreze acelei femei cât de mult a greșit. Sau va construi o lume a sa, departe de toate tentațiile, acolo unde dezamăgirea este o realitate, iar promisiunea de a refuza orice implicare emoțională este un adevăr. Și totuși, dacă îți dorești cu adevărat să fii cu acest bărbat, ai șansa să obții încrederea lui:

1. Comportament corect. Nu purta măști, astfel doar îl vei îndepărta definitiv. Nu încerca să ai un interes ascuns, își va da seama și va pleca de lângă tine. Atitudinea ta poate favoriza găsirea unui drum nou, dar poate distruge poduri.

Încearcă să fii corectă în toate. În apropierea de el, în abordarea subiectelor, în găsirea unui compromis. Nu înseamnă să cedezi de fiecare dată, sau să forțezi lucrurile, pur și simplu eviți interpretările, insinuările, intenția de a judeca.

2. Oferă-i timp. Nu poți să schimbi brusc atitudinea unui om care a suferit și acum nu mai are încredere. Nu este suficient să declari că îți pasă, e nevoie de timp și de multă deschidere în tot acest timp. De completarea pieselor lipsă din acest puzzle al comunicării.

Lasă-l să înțeleagă, pas cu pas, că ai intenții serioase. Că vii aproape de el din iubire și căldură, nu din interes. Lasă-l să se convingă că, de data aceasta, are rost să riște.

3. Comunică deschis

Vorbește cu el și te va asculta. Ascultă-l la rândul tău, atunci când simte nevoia să stea de vorbă cu tine. Nu evita anumite subiecte, de teamă să nu existe interpretări. Mai bine clarifici lucrurile acum, de la început, decât să creezi așteptări eronate.

4. Fii empatică. A înțelege omul de alături este un pas uriaș către apropierea de inima lui. Încrederea nu se obține din nimic. E nevoie de asumare, de bunătate, de susținere pentru a convinge un om că acea trădare nu se aplică și în cazul nostru.

Anume deschiderea și empatia ta îl va ajuta să distrugă zidurile construite în jurul inimii. Îl va provoca să iasă dincolo de lumea singurătății. Îl va încuraja să devină la rândul său empatic, conștient de valoarea ta.

5. Arată-i că totul poate fi și altfel. E vorba despre felul în care se simte alături de tine, despre ce mesaj îi transmiți de fiecare dată, vorbind cu el, fiindu-i aproape. Arată-i că nu toate poveștile au un final trist. Că nu toți oamenii vor să trădeze.

6. Fii diferită de altele. Diferită nu înseamnă neapărat să joci un rol. Există felul tău de a fi și există apropierea lui față de acest comportament. Dacă vrei cu adevărat să construiești și să iubești, vei înțelege cât de important este să oferi încredere.

Provoacă-l să te cunoască mai bine, să înțeleagă cine ești tu cu adevărat, să vrea să facă parte din Universul tău.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com