Cum vei înțelege că pentru el nu mai există loc în inima ta

Vine o zi când mirosul parfumului său nu îți mai trezește amintiri. Când umbra lui nu îți mai provoacă fiori. Vine o zi când pur și simplu mergi mai departe. Înțelegi că meriți această libertate, această nouă persoană pe care o privești în oglindă, senină și iubitoare.

Vei simți o senzație de ușurare. Vei respira adânc, iar ochii nu ți se vor mai umple cu lacrimi. Concluziile au fost făcute, cortina a fost trasă, nimic nu mai poate afecta starea ta de bine. Tot ce trebuia de spus s-a spus, s-a consumat.

În acel moment înțelegi că poveștile voastre nu mai au o istorie comună. Vei păși din nou cu încredere, convinsă că ce este mai frumos abia te așteaptă. El a fost parte din acel trecut tumultos, plin de incertitudine și emoții seci.

Se întâmplă să mergi prin locurile care odată erau ale voastre și nu mai tresari, de parcă aștepți să-l vezi cum apare. Nu mai dorești să dai timpul înapoi, doar să suprinzi o clipă în doi pentru că ai renunțat la cineva care nu este potrivit pentru tine. Și acum, când te afli într-o călătorie singur, înțelegi acest lucru și mai clar.

Nu-ți mai pui întrebări: ce face, unde este, cum este. Nu pentru că ești egoistă și o faci intenționat. Pur și simplu ai încheiat acel capitol, când erai dependentă de orice amintire cu el.

Acum ești mai fericită, pentru că măcar nu poți pune întrebări dacă te iubește atât de mult pe cât îl iubești tu, dacă vrea să fie alături de tine la fel de mult ca tine.

Ai înțeles că fericirea ta contează la fel de mult, iar din momente ce nu poți să o construiești alături de el, nu are rost să suferi. Închizi ușa după tine și treci dincolo cu seninătate.

În sfârșit ești din nou tu însăți

Nu mai trebuie să te prefaci, să pari ceea ce nu ești, să pretinză că ești în regulă și să știi că nu e așa. Ai recăpătat încrederea, setea de libertate, de necunoscut. Cu el nu ai fost niciodată tu însăți. Și în ciuda tuturor schimbărilor care i s-au întâmplat, acesta este în continuare același om cu care nu ai avut o relație adevărată.

Drumurile nu se mai potrivesc, visurile nu mai sunt despre aceleași lucruri, gândurile nu mai fug la aceeași persoană. Dintre toate lucrurile pe care ai vrea să le vezi împlinite, întoarcerea lui nu este unul din ele. Nu mai vrei să simți un gol imens în interiorul tău.

De acum înainte, locul din inima ta, ocupat până nu demult de el, este liber. Nu alergi să-l oferi altcuiva. Preferi să rămâi în lumea ta, să te cunoști mai bine, să te respecți mai mult, să te iubești.

Alegi să simți lumea din jur, să-i trăiești miracolul, să te bucuri de necunoscut. Alegi să mergi cu uimire prin viață, cunoscând oameni, povești, regăsindu-te și iubindu-te cu adevărat. Simți mai mult ca niciodată cât de mari sunt visurile tale.

Abia mai târziu, detașată de orice amintire care ți-ar putea anula calmul emoțional, vei găsi ceea ce cauți. Omul tău. Fără a te forța prea mult, fără a interpreta un rol.  Ești fără el, dar nu te simți singură. Nu mai este loc pentru el în inima ta.

Acum știi sigur că totul s-a terminat între voi. Pentru totdeauna. Și atunci inima ta se va umple din nou cu iubire. Atunci vei fi recunoascătoare pentru cine ești, pentru ce simți, pentru cine ai alături.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com