Există un asemenea tip de parteneri, cărora nu le pasă cine este alături. Tot ce contează este că a apărut o nouă victimă în viața lor, una care iubește mult și poate oferi totul. Te întrebi atunci ce rost are să mai fii alături? Problema este că tot tu ai permis acest scenariu.
Tu i-ai dat formă și sens. Respectiv, îți este foarte greu să te detașezi de această poveste. Nu poți accepta că acel efort a fost în zadar. Că nu ești femeia vieții lui. Soluție este pe cât de simplă, pe atât de dureroasă în viitor: permiți tot mai mult, contezi tot mai puțin.
1. El cere mult și nu oferă nimic. Vrea iubire, vrea timpul tău, vrea implicare, vrea acea atitudine de partener fidel și de încredere. În schimb, nu e loc de echilibru. Există o legătură fină între acest comportament și felul tău de a înțelege relația și lumea din jur.
Crezi că este normal să oferi totul, să te implici total, doar asta înseamnă iubirea adevărată. Dar uiți că lucrurile care sunt în favoarea celuilalt se acceptă imediat și devin o legitate pentru ambii. Azi cedezi puțin, mâine vei oferi orice, doar să-l păstrezi aproape.
2. Agresivitate. Verbală, fizică: nu contează. Nu există o singură explicație care să motiveze un comportament agresiv al partenerului. Zero. Cum se va întâmpla în relația voastră? Astăzi îți spune un cuvânt urât, tu ești uimită, el își cere imediat scuze.
Altă dată îți spune mai multe cuvinte urâte, se repetă același scenariu. Mai târziu, lucrurile se vor schimba treptat. El tot mai rar își va cere scuze și tu tot mai rar îi vei reproșa ceva. Va deveni obișnuință, chiar vei spune că este o tradiție comună. Aberant, nu-i așa?
3. Te minte
Îl suprinzi într-o zi că nu ți-a spus tot adevărul. Ai descoperit acest lucru întâmplător, plasezi evenimentul la categoria reacție nevinovată. Dar a doua oară minciuna devine și mai mare. Apoi și-a permis să mintă în favoarea lui, să se folosească de încrederea ta.
Te minte când îl întrebi despre trecutul său. Te minte când îți vorbește despre planurile sale de viitor. În timp, își va asuma riscul și va ascunde întreg adevărul. Va apărea în loc o mască perfectă, a unui bărbat perfect, care trăiește într-o lume perfectă și are o relație perfectă.
4. Se consideră superior ție. Ar putea fi vorba despre mici gesturi. O replică spusă în mod intenționat, un fel de a fi atunci când sunteți împreună cu prietenii. Un mod nevinovat de a desconsidera opinia ta. Dar timpul trece și trucurile evoluează.
Iarăși, pe fundalul naivității tale, va fi mult mai ușor să pună ordinele pe seama dorinței de a te proteja. Nu vei ieși cu acel prieten, pentru că îți vrea rău. Nu vei accepta oferta de la acel post de muncă, nu este pentru tine? Realilatea? Egoism și gelozie.
5. Se victiminează când lucrurile nu merg bine. A găsit o soluție excelentă să facă față unor momente mai serioase. Devine brusc sentimental, se plânge pe faptul că nu ai încredere în el, că nu îl iubești cu adevărat. Ce faci atunci? Firește, îl crezi.
Doar că în timp relația devine tot mai bolnăvicioasă, iar omul de alături – tot mai agresiv și mai egoist. Va veni și acea concluzie de final, când vei înțelege că plecarea ta este singura soluție. Ai curajul să spui lucrurilor pe nume acum.
© Sufletisme.ro
Sursa foto: unsplash.com