Dacă unui bărbat pur și simplu nu-i pasă de tine, se va comporta în aceste moduri

Sunt așa povești triste, acolo unde nu este loc pentru apropiere sinceră, pentru conexiune emoțională, pentru înțelegere și încredere. Cineva trăiește dependența, cineva profită de sentimentele sincere ale celuilalt, mințind și umilind.

Poate că nu vei accepta această realitate de la început. Îți vei spune că omul de alături nu este un laș, nici egoist. Pur și simplu trece prin momente mai complicate, are nevoie de timp, are nevoie de tine, trebuie să-l înțelegi.

Dar nu ai cum să ignori realitatea pentru mult timp. Iar adevărul este simplu: ți-a demonstrat în repetate rânduri că nu îi pasă de tine, ți-a oferit atât de multe motive să te îndepărtezi de comportamentul său toxic.

Ai suferit de dragul lui, ai luptat pentru o iluzie, ai continuat să speri că într-o zi va înțelege cât de valoroase sunt emoțiile tale. Nu vrei să oprești totul, din moment ce te-ai implicat atât de mult, ai oferit ce aveai mai bun, ai iubit din inimă.

Nu poți să te prefaci că totul este în regulă, atunci când omul. de alături te critică și te judecă la fiecare pas, fără a avea motive. Este felul în care păstrează dependența de cuvintele și de aprecierea lui, felul în care continuă să te manipuleze.

Pentru el nu există dorințele tale, așteptările tale, planuri comune de viitor. Există gelozie bolnăvicioasă, cuvinte urâte, acea stare de frică și de neîncredere pe care o aduce în mod constant în relație. Refuză să te susțină, să se implice mai mult.

Nu-l interesează cum te simți și dacă ai nevoie de ceva

Critica și reproșurile sunt parte din scenariul său egoist, singurul mod de a te forța să rămâi în această mocirlă a sentimentelor toxice. Nu are cum să fie empatic cu tine, din moment ce se gândește doar la propriile interese.

Așa ajungi să ignori defectele și neajunsurile lui, ajungi să uiți de tine pentru o clipă de atenție, ajungi să te consideri vinovată pentru orice eșec. El are de fiecare dată dreptate, el vrea să controleze fiecare pas, fiecare gest.

Nu-i pasă de tine, își permite să fie egoist, emoția lui este o prioritate. Atunci trebuie să fugi aproape, să-l înțelegi și să-l asculți, să ignori orice alt detaliu din viața ta. Când și tu ai nevoie de susținere, mereu găsește scuze, pretexte, alte priorități.

Nu crede că este greșit să te mintă, să ascundă adevărul, să denatureze realitatea. Transformă relația într-o minciună uriașă, manifestată în prea multe feluri. Este sigur că vei accepta fiecare cuvânt, fiecare explicație falsă.

Promisiunile lui sunt goale, știe că oricum va pleca de lângă tine, de ce să se complice să construiască ceva, să treacă dincolo de superficial. Nu-i pasă de tine, altfel ar renunța la orice urmă de egoism, ar renunța să fie indiferent.

Când lucrurile nu merg bine, te acuză. Când îl forțezi să vină cu o reacție, îmbrățișează un comportament defensiv. Pentru el nu contează ce simți, cum te simți, ce vrei de la această relație. Ar pleca în orice moment, fără să aibă regrete.

Nu uita de propria demnitate, nu accepta o relație toxică.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com