Dacă vrei să ai o relație sinceră cu o femeie, ține cont de asta

Nimic nu este întâmplător în această viață. Experiențele avute, oamenii pe care îi întâlnești, lecțiile rămase după ei – toate contează și îți formează felul de a fi. Ajungi la un moment dat, la acea răscruce de drum, dispus să investești într-o relație.

Nu mai vrei să alergi după aventuri de ocazie, după emoții temporare, după femei care nu-ți vor ști nici numele. În schimb, vrei o emoție autentică și un un la fel de autentic alături. Vrei sinceritate, obosind fiind de minciuni și interese ascunse.

Vrei să găsești liniștea, să oferi brațele tale unei femei bune, empatice, dispuse să construiască. Da, poate că ai auzit de o mie de ori aceste afirmații, despre cum arată o relație adevărată, însă de data aceasta tu ești cel care vrei să trăiască asta.

Tu vrei să investești, tu cauți adevărul. Tot ce contează este să nu te pierzi pe drum, să nu cazi pradă unopr tentații vechi, când erai gata să lași totul, de dragul unei iluzii. Înainte de a găsi acea femeie, fii pregătit să faci față unui viitor în doi.

Întreabă-te cine ești și care sunt valorile tale. Ce contează cu adevărat pentru tine. Ce rol poate avea o femeie în viața ta. Întreabă-te ce ai face, dacă vor apărea greutăți, obstacole. Vei fugi pe ușa din spate sau vei rămâne pe loc, gata să reacționezi.

Întreabă-te ce vrei de la această viitoare relație. Aventură sau iubire sinceră? Vrei să ai asigurate, pe o perioadă determinată, nopți pline de iubire? Sau nu aceasta este prioritatea ta, ci sentimentul adevărat venit din inima femeii.

Dacă vrei să ai o relație sinceră, fii sincer

Nu încerca să minți o femeie cu suflet mare, pentru că această atitudine se va întoarce împotriva ta. Vei ajunge la un moment dat să regreți că în acel moment nu ai procedat corect, nu ai spus cuvintele potrivite, nu ai oferit susținerea necesară.

O relație sinceră se construiește pe devotament, pe așteptări stabilite corect. Te implici pentru că vrei mai mult decât ai, vrei să oferi, nu doar să ceri. Vrei să descoperi acea energie, acele vibrații ale iubirii, când te regăsești alături de un om.

Fii dispus să comunici, de fiecare dată când apar îndoieli sau frici. Fii gata să îți ceri iertare, de fiecare dată când greșești și încearcă să greșești mai puțin. Acțiunile urâte rămân, ca niște cicatrici, indiferent dacă după îți pare foarte rău.

Fii gata să te implici constant, zilnic, oră de oră, pentru a păstra acea armonie dintre voi, pentru a vă feri de provocări inutile. Demonstrează că această șansă oferită vouă nu a fost întâmplătoare, că are rost. De fiecare dată când o vei privi, vei fi recunoscător.

De fiecare dată când îți vei aduce aminte de începuturi, vei ști că nimic nu a fost întâmplător. Diferența dintre voi și alte relații care au eșuat a fost asumarea. Acel angajament, înțeles și acceptat din primele clipe trăite împreună. Știi cine ești și știi ce vrei de la voi.

Nimic special și totuși atât de important. Să poți fi prezent, să fii sincer, să respingi egoismul și să îmbrățișezi puterea de a iubi.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com