De ce bărbaților le este mai greu să se deschidă emoțional

Bărbații sunt mereu în interesul femeilor, tocmai pentru că se manifestă diferit decât ele. Pentru o femeie un bărbat poate fi o mare enigmă. De cele mai multe ori privim bărbații prin complexitatea propriilor emoții. Refuzăm să înțelegem că dincolo de filtrul multiplu pe care îl aplicăm este doar o ființă umană care are aceleași nevoi de bază ca și noi.

Bărbații gândesc și acționează diferit

Studiile demonstrează că emoțiile i-ar consuma mai mult pe bărbați decât pe femei. Astfel, putem deduce că corpul lor se apară de epuizare inhibând multe dintre emoțiile pe care femeile le exteriorizează fără efort.

Dar organismele sunt în continuă evoluție. Dacă societatea ar fi intervenit printr-o anumită educație emoțională, acest lucru ar fi fost asimilat în timp. Ce analizăm astăzi în funcție de comportamente la bărbați este exact un rezultat ale acestei educații sociale.

Bărbații nu trebuie să plângă, bărbații nu pălăvrăgesc despre emoții și sentimente, bărbații doar acționează. Bărbații trebuie să-și țină emoțiile în frâu. Aceasta este vocea majorității și e greu să nu te lași infuențat.

Ce au învățat bărbații este că a fi deschis să vorbești despre emoții este o vulnerabilitate. Vulnerabilitate dur taxată. De aceea, prima emoție pe care o are un bărbat atunci când se deschide în fața ta este frica de a fi respins si frica de dispreț.

Nu există o emoție mai traumatizantă decât umilința

Imaginează-ți ce povară are pe umeri un bărbat care decide să își asume acest risc. În timp ce pentru femei emoția este o bijuterie, un atuu, pentru bărbați este acea zonă periculoasă în care nu se simt în siguranță. Primul lucru pe care poți să-l faci este să nu-ți forțezi partenerul să pășească pe acest câmp minat fără a se simți pregătit.

Un bărbat care se simte forțat să se deschidă, se va îndepărta. Va începe să se simtă inconfortabil în prezența ta și te va califica drept omul nepotrivit. Cu cât mai mult vei cere deschidere, cu atât mai greu îți va fi să o obții.

În același timp, conștientizează că pentru fiecare etapă a relației sunt anumite limite de deschidere. Nu înainta așteptări exagerate. Faptul că îl cunoști de lună poate fi suficient pentru tine ca să îi povestești despre familia și experiențele tale. Pentru el ar putea fi exagerat.

Fii atentă la răspunsurile pe care le primești

Limbajul non-verbal, mai mult decât cel verbal, poate să îți comunice dacă partenerul tău te încurajează să abordezi teme de un alt nivel sau dacă încă nu e timpul.

Acest lucru nu înseamnă că ar trebui să ne complacem într-o relație în care partenerul este permanent indisponibil emoțional. Doar că în funcție de fiecare om în parte, fiecare dintre noi are nevoie de un mediu sigur. Doar așa ne putem manifesta în ipostazele sexuale și mai autentice.

Ai răbdare și investește în crearea acestui mediu pentru partenerul tău, înainte de a-i reproșa că nu este suficient de deschis și emoțional cu tine. În același timp, învață să îți cunoști partenerul și să accepți diferențele. Faptul că tu plângi două zile la o dramă, iar el nu – nu îl califică drept insensibil.

Faptul că nu îți spune zilnic că ești lumina ochilor săi, nu înseamnă că e lipsit de sentimente. Fiecare bărbat are limbajul său propriu prin care ăși manifestă dragostea. Cineva poate fi mai vocal, altcineva preferă să acționeze. Cineva își va umple casa de flori, în timp ce altcineva va investi zilnic grijă și se va asigura că îți este bine.

Identifică manifestările partenerului tău la acest capitol și nu uita să apreciezi dragostea care ți se oferă, în toate formele ei.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com