De ce ea nu crede că o iubești cu adevărat

Cum să lase loc în sufletul ei unui alt om, când sufletul e răvășit de umbrele trecutului? Cum să accepte o nouă iubire, când iubirile vechi i-au demonstrat că nu există sinceritate? Și totuși, a acceptat o nouă relație, o nouă provocare.

Îi promiți că totul va fi diferit, dar nu poți să schimbi atât de simplu niște convingeri adânc înrădăcinate în gândurile ei. Ea a suferit de prea multe ori, a cedat de prea multe ori, a pasat fericirea ei pe loc secund, doar să-și facă fericit partenerul de atunci. Și a greșit.

Acum suportă consecințele unei dependențe oarbe, a încrederii necondiționate în oamenii care i-au trădat așteptările. Acum tot ce poți tu să faci este să insiști cu atitudinea ta demnă și sinceră. Încearcă, cu mult curaj, să o faci să iubească din nou.

Sau poate că la rândul ei a provocată suferință altor oameni. Acum, că vede sinceritate în ochii tăi, îi este frică să facă un pas înainte. Nu vrea să suferi și tu, nu vrea să provoace amintiri urâte în raport cu ea.

Să te întrebi ce se ascunde dincolo de cuvinte. Să o cucerești din nou cu bunătatea ta. În trecut, ea s-a convins că și oamenii buni pot provoca suferință. A rămas blocată în acest haos al emoțiilor, unde regretele și îndoielile sunt la ele acasă.

Ea vrea să știe că ești altfel. Ea vrea să se convingă că atitudinea ta corectă nu ascunde un scop meschin. Fiecare gest de-al tău va fi analizat, supus unui filtru al timpului. Totuși, dacă iubești cu adevărat, nu ai motive să faci un pas înapoi.

Ea va găsi curajul să iubească din nou, alături de tine

Undeva în adâncul inimii sale știe că sentimentele tale sunt sincere. Doar are nevoie de timp, de înțelegere. Vrea să-i asculți povestea, așa cum este ea. Să-i acoperi rănile cu grija ta. Atunci zâmbetul îi va apărea pe buze și viitorul va fi din nou colorat.

Unii bărbați cedează și pleacă, fără a înțelege că erau atât de aproape de o dragoste pură. E nevoie de curaj și înțelepciune, pentru a depăși o necunoscută și a vizualiza un final fericit.

Încearcă să faci la fel. Încearcă să stai de vorbă cu ea, despre toate lucrurile din viața ei care au rămas neclarificate. Despre sentimente distruse și povești atuncate la gunoi.

Apoi vino cu susținerea ta și demonstrează-i că totul e altfel. Că vrei să construiești, că poți să-i oferi o lume mai bună, mai corectă. Că o iubești atât de mult. Odată ce va fi sigură de sentimentele tale, vei descoperi o femeie unică, capabilă să iubească până la imposibil.

© Sufletisme.ro