De ce femeia care va veni în viața lui după despărțirea voastră, îi poate deveni soție

V-ați despărțit. Mai aveați sentimente unul pentru celălalt, ați încercat, dar fără succes. El a ales să nu mai lupte, tu ai decis să nu mai suferi. Ți-a promis că te va purta mereu în inima lui, că într-o zi vă veți reîntâlni. Atunci poate lucrurile vor sta altfel.

Au existat suficiente greșeli, care să afecteze mersul firesc al lucrurilor. Certurile tot mai frecvente, discuțiile tot mai contradictorii. Replicile tăioase, spune la întâmplare. Nu înțelegeați atunci că până și certurile avea scopul lor: să vă aducă mai aproape.

Ai suferit mult. Ai sperat până în ultima clipă că puteți repara tot ce a fost distrus. S-a întâmplat atât de brusc, și totuși atât de firesc. De parcă ai fi procesat această informație ani buni, ca să o transmiți într-o clipă. Apoi, ai rămas singură cu umbrele tale.

El ar fi vrut să te întoarcă de atâtea ori. Dar zilele treceau, contextul potrivit tot nu apărea. Cu fiecare zi deveneați mai mult străini decât prieteni, doi necunoscuți cu același trecut. El își amintea cu dor de tine, uneori lua telefonul în mână să îți scrie, dar ceda.

În cele din urmă, a înțeles unde a greșit. A înțeles ce putea să facă total diferit. Și-a dat seama că toate certurile puteau fi evitate, jignirile puteau fi eliminate de la bun început. S-a simțit parțial ușurat atunci, de parcă ar fi primit un răspuns la cea mai importantă întrebare.

Voia să demonstreze întregii lumi că nu mai este omul din trecut, furios și indiferent. Nu mai insistă cu egoismele lui, nu mai vrea totul, fără a oferi nimic. Acum gândește altfel, acum este bărbatul bun, matur emoțional, corect și dornic să împartă dragoste.

Apoi a întâlnit-o pe ea

O femeie care, suprinzător, semăna puțin cu tine. Aceleași trăsături ale feței, aceeași culoare a părului. Același zâmbet fermecător. Și totuși, atât de diferită. A acceptat această nouă experiență cu anumite retincențe. Apoi, când a înțeles că are rost, a făcut următorul pas.

Totul în această relație era diferit. El a devenit un bărbat implicat, capabil să asculte omul de alături. A reușit să accepte echilibrul în locul egoismului, să îmbrățișeze efortul, de fiecare dată când era necesar. Certurile au dispărut aproape definitiv.

Discuțiile în contradictoriu au devenit exemple de comunicare eficientă. Adio jigniri, adio cuvinte urâte. Ea, descoperind un asemenea bărbat bun, l-a provocat să fie și mai conectat, și mai interesat de ce va urma. El trăia prezentul, se bucura ca un copil de acest prezent.

Atunci când i-a propus să fie soția lui, nu a surprins pe nimeni. Voia atât de mult să ofere dragoste, să aibă grijă de o femeie, așa cum nu a făcut-o până atunci. Avea procesate toate informațiile despre un comportament corect, lecțiile au fost învățate.

Într-o zi, întâlnindu-i întâmplător pe stradă, îți vei spune că sunt un model de cuplu fericit. Vei avea dreptate, dar să știi că nu este momentul să regreți. Să suferi după ceea ce nu s-a întâmplat. Pur și simplu omul pe care l-ai întâlnit pe stradă nu este omul care a fost alături de tine.

Așa se întâmplă uneori. Lecțiile sunt învățate într-o relație, iar rezultatul acestor lecții este aplicat în altă relație. Durerea acumulată în trecut se transformă în recunoștință. Părerile de rău, în motive de dragoste. O nouă șansă, în căsătoria dintre doi oameni.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com