De ce, mai devreme sau mai târziu, el se va întoarce la tine

Schimbul de emoție și de povești dintre doi oameni nu de fiecare dată se întâmplă după același scenariu. Nici despărțirile nu sunt toate la fel. Uneori partenerii pornersc pe drumuri diferite, fără a mai avea tentativa de a relua acea conexiune. Au înțeles ambii că nu se potrivesc.

Alteori femeia este cea care suferă, dezvoltând o dependență nocivă față de bărbatul care până mai ieri însemna totul. Ar da orice să se întoarcă, să trăiască din nou acele emoții puternice. Dar lumile lor sunt prea străine. Nimic nu mai e la fel.

Bărbatul, despărțindu-se, va pune punct acelei povești. Va ajunge la concluzia că locul său nu este alături de acea femeie, respectiv și implicarea lui nu-și mai are rostul. Dar nu de fiecare dată este la fel. Se întâmplă ca, după o lună, două sau chiar câțiva ani, el se va întoarce la tine.

Motivul primar este simplu: acest bărbat nu s-a detașat de povestea voastră, s-a gândit în momentele lui de singurătate la tine, la voi, la tot ce a fost și tot ce putea să se întâmple și a înțeles că doar alături de tine a descoperit adevărata dragoste.

Întoarcerea lui este deci o reacție firească. Fie a fost implicat în alte relații care s-au soldat cu eșec, fie a comparat felul tău de a fi cu felul de a fi al altor femei, concluzia asa este una: te vrea din nou în viața lui, îți vrea seninătatea și zâmbetul, nebunia și omul care era alături de tine.

Ar putea fi prea târziu, tu pur și simplu trăind o altă poveste, detașându-te deja de trecut. Sau, dimpotrivă, întoarcerea lui a fost atât de oportună, descoperind doi oameni mai conștienți de valoarea dragostei, mai maturi emoțional, mai pregătiți pentru o relație serioasă.

Aveți înțelepciunea de a construi și avea grijă unul de celălalt

Celălalt motiv ar putea fi o pură curiozitate. V-ați despărțit, ți-a fost atât de greu, ai avut parte de multe nopți nedormite. Apoi însă ai ridicat capul sus și ai mers mai departe. Ai cunoscut noi oameni și noi povești, ai adunat noi amintiri frumoase.

El ar putea vedea această transformare prin care treci. Te va descoperi fericită pe rețelele de socializare sau din discuțiile cu prietenii comuni. Va dori să vadă cu proprii ochii femeia plină de încredere, altădată dependentă de el. Atunci va simți noi fiori, ar putea veni cu intenția să fiți din nou în relație.

Tu însă ai evoluat mult. Te iubești și te respecți cu adevărat. Știi ce vrei de la o relație sănătoasă și de la partener. Dacă el va fi pregătit pentru aceste schimbări, dacă își va asuma cu încredere noul rol, vor exista șanse și pentru un nou început.

Întoarcerea însă nu de fiecare dată are la bază un element emoțional. El ar putea fi singur de mai mult timp. Într-o zi, își va aminti de tine, de cât de mult l-ai iubit. Va dori să înlocuiască singurătatea cu o relație superficială, bazată mai mult pe interes.

Atitudinea este cea care face diferența. Amintirile și felul în care te-ai simțit alături de acest om vor face diferența. Dezvoltarea amândurora va face diferența. Până și cea mai urâtă despărțire are o nouă șansă, dacă dincolo de ea există sentimente sincere.

Până și cel mai categoric „nu” de cândva poate fi începutul unei noi povești frumoase, una bazată pe încredere, iubire și respect reciproc.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com