De ce te tot îndrăgostești de bărbați, care nu îți împărtășesc sentimentele

Se întâmplă să descoperi în tine o iubire imensă pentru cineva. Crezi că ai întâlnit sufletul pereche, omul tău, unicul bărbat de care te poți atașa cu adevărat. Te apropii de el, îi cunoști lumea, povestea, viața. Vrei să fie reciproc, dar pe departe nu este așa.

Fie în mod direct, fie prin mijloace intermediare, înțelegi că acest bărbat nu are aceleași sentimente pentru tine. La început, nu știi cum să reacționezi în fața acestui adevăr. În mod categoric nu vrei să-l accepți. În schimb, lansezi tot felul de presupuneri.

Nu ești suficient de frumoasă, deșteaptă sau atrăgătoare. El sigur are pe altcineva. E un nemernic, de ce te-ai îndrăgostit de el? Problema este în tine, în felul tău de a fi. Nu înțelege ce pierde, va regreta cât de curând. Și dacă nu este ok niciuna din variante?

Dacă el nu are pe nimeni, tu ești atrăgătoare, el este un bărbat bun, tu nu ai vreo problemă. Pur și simplu nu are aceleași sentimente pentru tine. Atât. Presupunerile tale se anulează reciproc, revolta ta nu mai este la fel de intensă. Și totuși, ar trebui să existe un motiv.

Cel mai simplu: de fapt, tu nu îl iubești pe acest bărbat. Ai construit o iluzie, te-ai aruncat orbește în ea, ai trăit cu ea zile sau luni întregi, doar pentru a ajunge în acest punct, după care concluziile și sentimentele sunt diferite. E nevoie de sinceritate pentru a înțelege asta.

E nevoie de asumare și înțelegere a propriilor emoții, pentru a diferenția iubirea de un gând obsesiv. Chiar dacă vei trăi o dezamăgire, după acest moment vei putea să proiectezi mult mai exact în mintea ta un sentiment. Vei ști când să te oprești.

Are rost, nu are rost, e un adevăr sau o iluzie?

Confuzia este strâns asociată de un alt motiv: teama de singurătate. Poate că în mod intenționat ai construit această idee în cap, pentru a te refugia într-o relație imaginară. Ai sperat că, în timp, el își va da seama cât de bine vă potriviți, astfel veți fi împreună.

Vrei să te atașezi de un suflet de om, vrei să-ți cunoască povestea și să o iubească. Vrei să nu mai suferi, să nu mai privești geloasă la cupluri fericite care merg pe stradă. Vrei reciprocitate. Sau poate că, în acest mod, vrei să uiți de o altă iubire din trecut.

Vrei să pasezi responsabilitatea în brațele altcuiva. Vrei să împarți suferința ta cu cineva. Nu va funcționa acest mod de a interpreta lucrurile. Vei ajunge să trăiești o nouă dezamăgire. Vei reproșa că nu te înțelege, că toți bărbații sunt la fel.

Cu singuranță nu este așa. De aici până la o percepție eronată a unei relații nu este o distanță mare. Riști foarte mult să cazi pradă unei iluzii, să descoperi mai târziu că e nevoie de reciprocitate într-o relație serioasă, chiar de la începutul acesteia.

Încearcă să te detașezi de toate gândurile despre un potențial partener. Întoarce-te cu fața spre tine. Cine ești tu? Cât de mult te iubești? Cât de multe cunoști despre asumare, maturitate emoțională? Cât de mult vrei să fii acum într-o relație?

Cunoaște-te, descoperă-te, chiar dacă unele detalii s-ar putea să nu îți placă. Așa vei putea apropia un om bun, așa vei putea construi o relație sănătoasă.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com