De ce unele relații se sfârșesc în cel mai neașteptat moment

Aparent, sunteți ok împreună. Încercați să construiți, să vă trăiți această poveste comună cu responsabilitate și afecțiune. Aveți momente de fericire, momente de îndoială, momente de recunoștință sau frică. Știți că este firesc să experimentați un amalgam de emoții. Totuși, brusc, unul din voi sau ambii decideți să puneți punct relației.

Prietenii sunt suprinși. Până și voi nu știți cum să reacționați acestui moment. Acest sfârșit s-a întâmplat firesc, devenind o ultimă zvâcnire a unui scenariu prestabilit. A existat oare iubire sau cel puțin pasiune? Răspunsul se află la suprafață.

Unele relații se sfârșesc din nepăsare. Nimeni nu a încercat să facă un efort în plus, nimeni nu a îndrăznit să ceară mai mult. Nu au existat discuții despre viitor, nu s-a luptat pentru un scop comun. Totul a fost plăcut, autentic, dar atât.

Relația are nevoie de investiție constantă din partea ambilor parteneri. În caz contrar, te trezești alături de un străin, care nu știe încotro vă merg pașii și dacă ziua de mâine va aduce către ceva.

Formatul relației era din start greșit. În locul comunicării existau frânturi de discuții, care nu duceau nicăieri. În locul empatiei erua ușoare forme de egoism, care au degenerat în multe învinuiri și certuri.

Cu fiecare zi emoțiile deveneau tot mai superficiale

La suprafață totul părea ideal, în fața prietenilor voștri erați un exemplu, dar în această ecuație nu vă mai regăseați. Apare plictiseala, cade jos perdeaua roz și îți vezi partenerul în adevărata lui piele, fără măști. Pentru unii acest fenomen transformator ar putea fi un șoc total.

Sau tu singură te trezești că repeți la infinit un rol care nu îți aparține. Voiai să călătorești atât de mult și acum abia dacă ieșiți seara la o plimbare. Voiai să vorbești despre orice și în loc de asta abia de schimbați două cuvinte. Totul e altfel decât ți-ai imaginat.

Ajungi să rătăcești un timp pe străzile tot mai înguste ale relației actuale, până te saturi. Atunci știi de ceva timp răspunsul și nu vrei decât să reîntorci omul de cândva, liber și fericit.

Această percepție a relației este toxică și nu duce către nimic. Există prea mulți de „dacă”, prea multe incertitudini, prea multe comportamente pe care nu le agreezi. Iar aceste sentimente pot fi reciproce.

E mai bine să te îndepărtezi, decât să provoci suferință. E mai bine să conștientizezi că nu te afli la locul potrivit, alături de omul potrivit, decât să forțezi în zadar trecerea timpului.

Veți fi recunoscători pentru o poveste care s-a consumat, de care vă veți aminti cu zâmbetul pe buze. Totuși, dacă merită să luptați pentru iubirea voastră, să o faceți din toată inima, până la ultima picătură de efort.

© Sufletisme.ro