De ce uneori bărbatul perfect este cel pe care trebuie să-l lași să plece

Nu a fost dragoste la prima vedere. Dar ai înțeles cât de bun și corect este acest bărbat. Un caracter deosebit, un comportament demn de un bărbat, o maturitate emoțională de invidiat, un fel de a fi unic. A știut să te suprindă plăcut din prima clipă.

Iată, îți vei spune, el este, acel bărbat pe care l-ai așteptat atât de mult timp. El îți poate oferi toate darurile unei relații sănătoase și fericite. Alături de el poți construi, fără să-ți fie teamă de viitor. Certuri nu vor exista, reproșuri nu vor fi acceptate.

Veți sta de vorbă despre orice, îl vei putea întreba fiecare detaliu din viața lui. Va fi sincer, prezent, va susține și va oferi tot ce are mai bun. Doar că, uneori, singura decizie corectă va fi să-l lași să plece. Pentru că nu va fi despre tine în povestea lui.

1. Poate că nici nu-l iubești. Ai creat anumite conexiuni cu această persoană. Îl apreciezi pentru felul său de a fi, pentru curaj și insistență. Dar oare îl iubești cu adevărat? Simți că ai pleca oriunde în lume împreună cu el? Că, strângându-te la piept, uiți de toate?

Vezi bine, un lucru e să-i recunoști perfecțiunea și altceva e să te identifici cu ea. Uneori nu ai nevoie de cuvinte speciale, de trăirea vieții după un anumit scenariu ideal. Poate să nu înțeleagă unele lucruri, poți să mai și greșească uneori, dar dacă simți că ai pentru ce, pentru cine…

2. Nu ești fericită cu acest om. Da, ți-a demonstrat în repetate rânduri cât de inventive și cuceritoare sunt gesturile sale. Te acoperă cu complimente și flori, nu uită să-ți scrie, să aibă grijă de tine, îi pasă unde ești și cum te simți. Dar asta te face fericită?

Vrei să fii acolo, alături de el?

3.Totul este doar obișnuință. Ai învățat să trăiești cu el, să construiești anumite punți de legătură. Dar oare iubirea se învață? Oare există o serie de reguli pe care, respectându-le, ai șansa să descoperi fericirea? Nu există reguli, e doar felul în care te simți lângă cineva.

4. Simți o datorie emoțională față de el. Recunoști, acest bărbat merită o femeie iubitoare. Faci toate eforturile, pentru a corespunde acestei realități. Poate că el te-a ajuta să ieși din mocirla unui trecut trist. Sau a fost aproape, când aveasi nevoie de un om bun.

Acum nu vrei să-i trădezi așteptările. Nu vrei să-l vezi suferind, chiar dacă știi că fiecare clipă în plus va crea o suferință și mai mare. Amâni să iei o decizie, te forțezi să speri și să ai încredere că ziua de mâine te va provoca să-l iubești. Dar acea zi nu mai vine.

5. Nu ai reușit să rezolvi toate problemele tale. El este ancora de care te-ai agățat, pentru a ajunge la mal. Dar prezența lui nu a făcut decât să amâne un adevăr dureros: problema e în tine, incapacitatea de a iubi un asemenea bărbat e în rănile tale.

Nu le-ai vindecat. El poate contribui la starea ta de bine, dar nu va putea înlocui ceea ce se ascunde în sufletul tău. Nu poate interveni în confictele tale interioare. Vei regreta că a venit într-un moment nepotrivit, că povestea ta nu e despre el.

Uneori, pur și simplu cauți iubire, nu perfecțiune. Cauți să-ți culci capul fericită la pieptul cuiva, chiar dacă știi că acest om are defecte. Cine nu le are? Dar nu uita de acel bărbat bun, perfect. Nu-l face să sufere, oferă-i șansa să iasă din această poveste cu inima curată. Lasă-l să plece.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com