Diferența dintre omul pe care îl iubești și omul pe care merită să îl iubești

Uneori tot ce contează cu adevărat este să conștientizezi farmecul unei clipe, când sentimentele tale pentru un om sunt atât de vii și puternice. Alteori te oprești, întrebându-te dacă ceea ce oferi este în echilibru cu ceea ce primești.

De multe ori răspunsul poate fi pozitiv, atunci nu-ți rămâne decât să susții acest început. Sunt însă și situații inverse, când emoția ta anulează semnale evidente ale nepotrivirii, când indiferent de efort, deznodământul rămâne același.

Totuși, să fim optimiști. Trebuie să existe anumite motive pentru care te îndrăgostești de un om. Alta e să poți păstra acest sentiment, să-l duci la un nou nivel și să-l transformi în iubire, un sentiment mai profund și mai de durată.

Atunci apar și așteptările, apare intenția de a ține la acel om și a rămâne alături de el pentru anumite merite. Iubirea nu poate fi condiționată, dar nici nu poate să dureze în timp fără a-i oferi motive constante. Ce fel de motive?

Le găsești în atitudinea partenerului, în felul în care acesta se raportează la rolul său. Pe scurt, înseamnă să-i pese de tine și de relație, prin tot ceea ce face, spune, planifică și dorește. Înseamnă să fie mereu conectat la realitatea din fiecare zi.

În termeni extinși, există o multitudine de momente-cheie ale relație care, însumate, te conving să oferi și tu la fel de mult sau să faci un pas înapoi. Respectiv, iubirea devine mai puternică sau se stinge. Doi oameni reușesc să se apropie sau se îndepărtează.

Omul pe care îl iubești are un singur rol: este sursa emoției tale.

El te-a provocat, prin felul său de a fi, să te atașezi de lumea lui. De multe ori ar putea profita de acest avantaj, impunându-și în relația voastră convingerile, modul de viață sau visurile. I-ar fi ușor să facă acest lucru, din moment ce iubirea ta pentru el este o slăbiciune, nicidecum o emoție reciprocă.

Omul pe care merită să îl iubești nu are tendința de a se folosi de sentimentele tale. Relația voastră devine lipsită de drame și spectacol. El își face griji, el se întreabă dacă ești în regulă, intervine atunci când e nevoie de susținerea și implicarea lui.

El devine responsabil față de sentimentele tale. Este hotărât să meargă mai departe, să ajungă la etapele superioare ale unei relații de succes. Iubirea în acest mod își găsește loc în viitorul vostru. Observând comportamentul său, ai toate motivele să te apropii emoțional.

Să găsești compatibilități, să oferi la fel de mult pe cât primești. S-ar putea ca la început să existe doar atracție, iar atitudinea celui de alături să încline decisiv balanța în favoarea unui viitor comun. Continuitatea este la fel de importantă ca începutul.

Este frumos să iubești, dar este la fel de important să o faci în mod responsabil. Să-ți pese de ce este și ce va urma, de tot ce s-a construit până acum. Să ai grijă de emoțiile tale, dar și să tratezi cu atenție reacțiile omului de alături. Să fii conectată de fiecare dată la pulsul relației.

Atunci ai toate șansele să iubești omul potrivit, omul care îți va merita iubirea. Iar tu o vei merita pe a lui.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com