Există câteva mari diferențe între a lupta pentru iubire și a cerși iubirea cuiva

Să respiri iubire și să te sufoci, trăind iubirea – nu este același lucru. Să cedezi uneori din dragoste și să fii forțată să faci asta de fiecare dată – nu este același lucru. Să lupți pentru voi, pentru relație și un viitor comun și să implori pe celălalt să rămână – nu este același lucru.

Ar fi frumos să înțelegi aceste diferențe la început, când iubirea este crudă și intențiile celuilalt sunt frumoase. Apoi, când totul se schimbă, când atașamentul se transformă în dependență, este mult mai complicat să accepți realitatea, să percepi rolul de victimă în care ești.

A lupta pentru dragoste înseamnă a dori ceva mai mult de la această relație. În același timp, conștientizezi că dorința este reciprocă. Partenerul este la fel de implicat și hotărât să investească, să susțină, să accepte unele schimbări, de dragul unei conexiuni comune.

A cerși iubire înseamnă a trăi un atașament bolnăvicios, înseamnă să fii conectată întru totul la dorințele și așteptările celuilalt, fără a se ține cont de dorințele și așteptările tale. Vrei, indiferent de orice, să-l ai aproape. El, conștient de acest rol doimant, se folosește de sentimentele tale.

A lupta pentru iubirea voastră înseamnă să depășiți, împreună, momentele mai puțin bune ale relației. Înseamnă să veniți cu o maturitate emoțională și să definiți valori, scopuri, viziuni comune, capabile să vă îndrume pe drumul corect, cel al recunoștinței.

A cerși iubire înseamnă a te pierde în totalitate în această relație, fără șansa de a mai reveni pe o poziție cel puțin echilibrată. Riști totul, de dragul unei iluzii. Pierzi totul, de dragul unei clipe. Lași baltă visuri și idealuri personale, doar pentru a trăi visul ceiluilalt.

Nu-ți pasă cum, contează că alături de tine este el

Dar această euforie nu va dura mult. Vei înțelege că partenerul nu este dispus să lupte la fel de mult ca tine. De fapt, el nu își va asuma pe deplin acest rol de partener, preferând să o facă pe liderul autoritar, de care s-a îndrăgostit o biată fată.

Să vrei să lupți pentru iubirea voastră înseamnă să fi sigură că merită acest efort. Fiecare cuvânt, fiecare gest, totul are un sens, o greutate în ceea ce va urma. Vei primi un răspuns pozitiv la această tentativă de a îmbunătăți aspecte ale relației.

Fiind dependentă de el, nu vrei să recunoști că acest om nici nu este potrivit ție. Refuzi să accepți înfrângerea, continui să implori și să ceri o emoție în plus, o oră în plus. De dragul acestor iluzii ești gata să sacrifici și ultima picătură de demnitate.

Este greșită convingerea că sacrificiul va salva inevitabilul. Este greșit să lupți pentru doi, crezând că celălalt pur și simplu nu știe să lupte. Devii imediat o victimă a propriilor așteptări, a acelei lumi paralele, inexistente, de multe ori totuși mai importante ca realitatea.

Să luptați în doi, iată o abordare corectă a situației. Să construiți împreună un spațiu al încrederii și al recunoștinței, iată poziția reciproc avantajoasă. În rest, nu este decât influența celuilalt sau slăbiciunea ta. Atunci când de dragul unei iubiri pierdute ești gata la orice.

Alege echilibrul, de fiecare dată alege echilibrul. Refuză să trăiești în iluzie, să cerșești o iubire care nu te reprezintă, nu-ți păstrează respectul de sine, nu este a ta.

© Sufletisme.ro

foto: unsplash.com