Iată ce fel de om merită să aștepți

Viața e imprevizibilă, cu multe lecții dure, cu surprize și dezamăgiri. Ceea ce crezi că este iubire adevărată, ar putea fi doar o simplă aventură, pentru că oamenii pot juca de minune anumite roluri. Apoi vor da vina pe orice și pe oricine, doar să nu fie ei cei vinovați. Omul pe care îl crezi al tău, mâine poate să-ți devină un străin. 

Fiecare dintre noi a gustat din dezamăgire și trădare. Puțini suntem cei cei care au trăit până la adânci bătrâneți cu prima iubire – cea pe care o credeam cea mai puternică. Mulți însă își mai așteaptă omul lor. 

Așteptarea nu înseamnă singurătate 

Așteptarea oferă timp să-ți corectezi greșeli făcute în trecut, să te descoperi, să asculți, să înțelegi ce dorești cu adevărat de la tine și de la viață. Totodată, evoluezi, acumulezi experiență, cunoștințe și înțelepciune. Conștientizezi că trecutul nu trebuie să facă parte din prezent, iar iertarea este primul pas spre fericire. 

Care este omul pe care trebuie să-l aștepți? 

Așteaptă omul care nu-ți va tăia aripile, dar te va ajuta să zbori. Realizările tale nu-i vor trezi gelozie și neîncredere. Fii cu omul care crede în tine și oferă ce are mai bun relației. Fii cu cel care nu pleacă din cauza rutinei, a kilogramelor în plus și a greutăților apărute.

Fii lângă omul, pe al cărui umăr vrei să dormi. Chiar dacă ar dispărea pasiunea de la început, el te va dori alături la fel de mult. Fii cu cel care poate fi om într-o lume de actori. Trăiește intens, frumos, sincer, acceptă și cunoaște – doar așa vei trăi fără a te întreba ce rezerve îți oferă ziua de mâine. 

Așteaptă omul cu sufletul curat. Omul alături de care totul va fi firesc. Atât de firesc, încât tăcerea și cuvintele se vor împreună în același univers, tainic, al vostru.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: freepik.com