Într-o relație sănătoasă vei găsi neapărat aceste lucruri

Dacă cineva te-ar întreba ce alegi: să fii implicată într-o relație sănătoasă sau una bolnăvicoasă, firește că vei alege prima opțiune. Totuși, în realitate, este ușor să cazi în capcana emoțiilor nepotrivite.

Dependența, atașamentul exagerat, lipsa respectului de sine, obișnuința de a idolatriza partenerul – toate nu fac decât să transmită un mesaj clar: ești într-o relație bolnavă și trebuie să pleci imediat din acel lor.

Iată de ce este cu atât mai important să conștientizezi în ce fel de relație ești implicată sau urmează să te implici, cine este omul de lângă tine, cât de pregătiți sunteți ambii pentru o nouă etapă a vieții, care sunt prioritățile voastre.

Iar dincolo de întrebări este experiența. Sunt zile și nopți petrecute împreună, există un schimb de energie, de valori, de interese care, însumate și intersectate, vă provoacă să ajungeți la câteva concluzii. Totuși, cum să descoperi din aceste concluzii că vă aflați într-o relație cu adevărat sănătoasă? Cel mai probabil, în acea relație vei găsi câteva lucruri.

Vei găsi în primul rând doi parteneri maturi emoțional.

Ambii conștienți de rolul pe care îl au în această relație și ambii gata să facă un efort asumat în beneficiul amândurora. Ambii înțeleg că relația este o investiție pe termen lung, la care trebuie să constribuie zilnic.

Vei găsi și valori comune, dar și o confirmare a identității celuilalt. Partenerii se descoperă reciproc prin prisma dorințelor, a pasiunilor, a felului de a fi. Există interesul de a-l cunoaște pe celălalt și nu într-un mod superficial, nu fără a intra în detalii.

Vrei să știi care sunt nevoile celuilalt, care-i sunt așteptările și limitele. Ce îl provoacă și ce lucruri îl resping. Într-o relație sănătoasă nu vei găsi dorința de a avea mereu dreptate. Tendințele egoiste vor fi îndepărtate de intenția de a stabili un parteneriat.

Altfel vor fi gestionate diferențele, altfel vor fi rezolvate conflictele, altfel partenerul își va cere iertare. Până și modul în care se vor certa partenerii va fi diferit. Nu se va ajunge la o explozie de sentimente, incapabilă să mai repare ceva.

Nucleul relației va fi respectul reciproc și prezența iubirii.

Din dragoste pentru celălalt vei dori să fii mai bun, dar și să aduci mai multă bunătate în viața partenerului. Tot din dragoste vei manifesta tandrețe și căldură, vei ceda când va fi cazul, vei argumenta – când va fi cazul. Fără a uita de valorile tale și de echilibrul emoțional.

Acest lucru în echipă, această intersectare a dorințelor și a visurilor va transforma felul în care vă percepeați la început. Comunicarea va fi mai sinceră și cu efect, vor exista mai multe gesturi spontane și pline de afecțiune, negocierile se vor purta elegant, fără a răni sau a supăra.

Într-oi relație sănătoasă vei găsi altceva decât acel „trebuie”. Vei găsi dorința de a asculta și de a înțelege, vei găsi intenția de a accepta un sfat și capacitatea de a învăța din greșeli. Și, dincolo de toate, vei găsi doi oameni la fel de liberi.

Cu propriile visuri și așteptări, care au decis să-și apropie lumile, poveștile și să construiască o relație.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com