Iubește-o, oferă-i căldură și încredere, sau las-o să plece

Te apropii de cineva, îi cunoști sufletul și povestea, te atașezi de lumea lui, devii parte din acest tot întreg, vrei să continui acest scenariu la nesfârșit. Atunci nu ai dubii că ești alături de omul potrivit, atunci te lași purtată de valurile iubirii.

În tot acest proces, îți dorești un singur lucru: să fie reciprocă emoția. Să primești cel puțin o parte din tot ceea ce oferi. Dar nu de fiecare dată se întâmplă așa. Relațiile se rup în cel mai neașteptat moment, forțate de indiferența și lipsa de implicare a omului drag.

Iată de ce, apropiind o femeie cu sufletul bun, gata să lase totul de dragul tău, să nu o rănești. Asumă-ți această relație, fii responsabil pentru un sentiment sincer. Descoperă în adâncul ființei tale empatia și recunoștința pentru tot ceea ce trăiești alături de ea.

Ne-am obișnuit cu jumătăți de măsură, cu relații construite pe valori greșite. Un partener se implică în totalitate, celălalt se acomodează cu acest statut de persoană dorită. Nimic bun nu poate ieși din goana după ceva mai mult, atunci când ceea ce trăiești este rece și gol.

Singura condiție a unei relații frumoase este angajamentul și conștientizarea a tot ceea ce trăiești în doi. Atunci când îți pasă, vrei să faci mai bună acea zi, mai fericit pe omul de alături, mai pline de speranță gândurile la un viitor comun.

Să nu crezi că indiferența va rezolva ceva. Sau implicarea parțială, convins fiind că omul de alături le va rezolva pe celelalte. Ruptura se va întâmpla la un moment dat. Vei descoperi lângă tine o umbră a femeii iubitoare de cândva. Vei regreta.

De ce să nu vrei astăzi, acum, de dragul amândurora?

Să-i oferi sprijinul de care are nevoie, certitudinea că tot efortul nu este în zadar. Să nu o lași să spere la o nouă zi, știind în sinea ta că această zi nu mai vine. Speranța este mai distrugătoare decât un adevăr trist, ea seacă până și cel mai optimist suflet.

Acceptând această femeie în viața ta, îmbrățișându-i iubirea, ai responsabilitatea de a proteja sentimentele ei în raport cu tine. Ai obligația de a nu o face să sufere din cauza ta. Altfel nu ești decât un profitor, gata să-și plaseze egoismele în fața iubirii voastre.

Iubește zilele petrecute împreună, iubește acel răsărit de soare și plimbările în doi. Iubește șansa de a o revedea, de a putea păstra aproape mirosul ei. Zâmbind arogant în fața acestor stări, nu faci decât să confirmi poziția unui personaj indiferent, străin unor emoții sincere.

Dacă nu ești în stare să o faci fericită, las-o să plece. Las-o să descopere o altă poveste, un alt om, un alt fel de a fi alături de celălalt. De ce să umilești un om care nu face decât să-și exteriorizeze sufletul, să iubească sincer, să vrea să construiască ceva mai mult?

De ce să tratezi cu superioritate femeia care pur și simplu vrea reciprocitate? Nu acesta este rolul tău într-o relație. Nu acestea sunt așteptările ei. Dacă nu vrei să evoluați, să deveniți mai buni împreună, să treceți la noi etape, ce rost are să mai stai alături?

O relație are un scop clar: ea trebuie să facă mai bună lumea celor implicați în această relație. Apropiind o femeie, iubește-o, susține-o, oferă-i căldură și încredere. Oferă-i singuranța zilei de mâine. În caz contrar, nu o forța să rămână lângă tine.

© Sufletisme.ro

Foto: unsplash.com