Relația cu partenerul tău este o continuă dramă, cu desprinderi spontane, reveniri intense și jocuri de orgolii neîmblânzite? Probabil îți spui că dragostea și ura sunt fațetele aceleiași monede și că intensitatea la care trăiești această experiență sunt responsabile pentru fluctuațiile emoționale și imprevizibilitatea relației.
Pentru spiritele tinere, aceste jocuri de-a “du-te-vino” ar putea fi intrigante. Ele te țin într-un tonus exuberant și excentric. Îți oferă o doză de adrenalină care te face creativ și potent emoțional.
În același timp, o cursă de lungă durată ar putea sa te copleșească și să te stoarcă de resurse. Oamenii care se desprind de tine de fiecare dată când nu reușesc să își gestioneze emoțiile îți întind de fapt momeala.
Este modalitatea lor de a cere atenție, de a face restart jocului în momentul în care se simt pierzători. Șantajul plecării definitive este una dintre cele mai clișeistice modalități de manipulare. Clasic, dar bun, pentru ca face și astăzi multe victime.
Ce poți face cand te simți în ipostaza de a-l opri pe celălalt din drum? Ieși din joc. Nu încerca să convingi pe nimeni sa rămână. Dacă intenționează să plece, tentativa ta va inrautati lucrurile.
Faptul că îi respecți decizia și spațiul ar putea fi o portiță de revenire către comunicare, ulterior. O pauză poate aduce multă claritate și reîmprospătează viziunea pe care o avem asupra unei relații.
Dacă este însă o explozie de moment?
Decizia de a pleca poate fi un scenariu al unui orgoliu rănit. M-am supărat, am plecat. Poate e cazul să reevaluezi relația ta cu un om imatur emoțional, indisponibil spre a construi, foarte dispus spre a dărâma.
O discuție constructivă, fără măști și orgolii ar putea simplifica ecuația. Puțini din cei care stau cu valiza în prag sunt dispuși să o poarte. Dă-i timpului timp și deciziilor – argumente la rece.
Totuși, majoritatea celor care fac tam-tam din decizia de a pleca, o fac pentru ca au nevoie să li se valideze importanța. E un șantaj emoțional. Eu plec din moment ce nu îmi demonstrezi că vrei sa rămân.
O relație echilibrată nu caută motive de care să se agațe pentru a exista, ea are un fundament consolidat și îți furnizează argumente valide pentru a continua investiția continuă în ea.
Dacă partenerul tau joacă murdar și te pune în poziția în care să îți cerșesti pâinea din greu muncită, este clar că respectul și considerația pe care le are față de tine sunt doar vorbe din discursul pentru aniversări.
Indiferent de motivul pentru care un om decide să plece, nu uita că, oricat de greu îți este, nu ești singur. Pariază pe tine mai mult decât în oricine altcineva și vei ajunge, fără sa îți propui, omul care va atrage lângă sine pe cei care niciodată nu-și vor dori să plece.
Iar dacă o vor face, se va întâmpla natural și frumos, lăsând în urmă flori și amintiri frumoase.
© Sufletisme.ro
Sursa foto: unsplash.com