Lucruri din relațiile trecute, pe care nu trebuie să le aduci în relația din prezent

Nu toate relațiile sunt la fel. Nu vei suferi de fiecare dată, decât dacă această suferință este o alegere voluntară. În caz contrar, înveți lecții, depășești stări, schimbi anumite lucruri și încerci în relația din prezent să se întâmple totul altfel.

Din acest motiv sunt lucruri pe care nu trebuie să le cari din relație în relație, ca o povară emoțională. Sunt lucruri otrăvitoare, gesturi și cuvinte, acțiuni și amintiri, care doar vor sufoca partenerul din prezent și vor anula orice șansă la fericire.

În primul rând, detașează-te de tot ce ai experimentat în relațiile din trecut. Sentimentele nu sunt repetitive, iar dacă ai suferit în trecut, pe departe nu vei suferi și acum. Pentru a te desprinde emoțional de trecut trebuie să crești respectul de sine, aprecierea față de omul de acum.

Atunci vei reuși să te prezinți în fața noului partener matură emoțional, liberă să trăiești o nouă poveste de dragoste. E important să vindeci rănile avute, să îndepărtezi cicatricile, fără a crede că acest rol și-l va asuma omul de lângă tine.

Respinge ideea că totul este complicat. Că o relație fără drame, tragedii, lacrimi și despărțiri nu poate exista. Ba poate exista. Contează atât de mult felul în care percepi lucrurile, apoi contează reacțiile tale, apoi contează atitudinea în fața eventualelor conflicte.

Nu porni din start cu gândul că va fi greu, dacă nu imposibil. Permite-ți să mai greșești uneori, să înveți din mers și permite partenerului să facă același lucru. Așa puteți avansa la o nouă etapă, una a responsabilității și a angajamentului.

Nu te învinovăți și nu învinovăți pe cel de alături

Nu trata la fel pe bărbatul care îți oferă dragostea lui, crezând că are un singur interes. Este o capcană a trecutului, pe care trebuie să o depășești înainte de a te implica într-o nouă relație. În caz contrar, vei respinge un bărbat bun, fără a-ți da seama de acest lucru.

Trăiește cu entuziasm și deschidere această nouă lume, acolo unde doi oameni încearcă să construiască o poveste. Nu aduce în prezent umbrele foștilor, transformând într-o mocirlă întreg conținutul emoțional al relației.

Nu de fiecare dată este la fel. Nu de fiecare dată riști să fii trădată. Nu de fiecare dată vei plânge după acel om, numinud-l nemernic. Învață din lecțiile trecutului, apropie-te de oamenii care cu adevărat merită dragostea ta, testează și cere dovezi.

Însă dacă primești confirmarea că omul de alături este cu adevărat bun, nu te juca cu sentimentele lui. Nu-l forța să devină distant, nehotărât. Nu-l provoca să plece, obosit de incertitudine. Construiește o lume a încrederii reciproce, a acceptării.

Iubește omul din prezent, trăiește relația din prezent. Lucrează la stima de sine și la propria pregătire emoțională. Fii gata să închizi ușa după un trecut nefericit și să accepți provocarea din prezent. Poate fi cea mai grozavă provocare a vieții tale.

Poate fi omul atât de potrivit ție. Poate fi pentru totdeauna.

© Sufletisme.ro