Lucruri pe care o femeie matură emoțional nu le va accepta niciodată la un bărbat

Este firesc să filtrezi oameni, povești, emoții. Este în regulă să îndepărtezi ceea ce nu te reprezintă sau nu corespunde valorilor tale. Este absolut normal să ai anumite preferințe, dar și cerințe în raport cu potențialul partener. Este ok să nu accepți unele lucruri.

Femeie matură emoțional fiind, în primul rând te vei cunoaște bine. Vei ști cine ești, care îți sunt visurile și rănile, ce vrei de la această lume și ce poți oferi acestui Univers. Vei avea în fața ochilor o imagine clară a ceea ce înseamnă o relație și cum arată un partener potrivit.

Iată de ce îți va fi mult mai ușor să identifici un bărbat corect și la fel de ușor să conștientizezi ce poți accepta la acest om și ce nu poți accepta. Da, fiecare vine în relație cu povestea și trecutul său, dar există și limite, comportamente, atitudini.

Nu vei putea accepta lipsa de respect. Această formă de relaționare este de neconceput pentru tine. Un bărbat care nu este capabil să respecte nu are loc în viața unei femei demne. El nu va putea să ofere încredere și stabilitate, va dezvolta tendințe egoiste.

Vei dori alături de tine un bărbat la fel de matur emoțional. Suficient de pregătit pentru relație și pentru provocările zilnice ale acestei relații. Conștient de rolul său și de rolul partenerului. Gata să intervină când e nevoie, gata pentru conversații transparente.

Vei dori stabilitate. Iar acest sentiment nu ți-l poate oferi un partener cu un comportament copilărest, instabil, care își schimbă opiniile la fiecare oră. Ce mesaj îți poate transmite un asemenea om? Că ziua de mâine va fi la fel de nesigură? Nu poți accepta asta.

Așa cum nu poți accepta constrângerile

Indiferent sub ce formă sunt ele prezente în relație. Spațiul personal nu a fost anulat de nimeni, libertatea fiecăruia este o garanție a unei relații frumoase. Există angajament, dar există și dorințe personale. Bărbatul care nu înțelege asta va găsdi mereu motive să impună propriile gânduri.

Atunci apare sentimentul de sufocare, de neputință. Până la dependență și manipulare este doar un pas. O femeie demnă nu poate accepta nici tentativa de a fi supusă unui exercițiu egoist. Va stabili de la bun început care sunt limitele fiecăruia.

Nu vei accepta nici emoții duse la extreme. Un bărbat foarte gelos este un bărbat deloc stăpân pe propriile emoții. El nu poate avea încredere în partener, din moment ce propria imaginație este mai importantă decât orice realitate.

Vei fi acolo, alături de el. Dar vei cere același lucru. Un partener care azi este aproape, iar mâine se distanțează, nu face decât să dezvolte o instabilitate, să crească distanța dintre doi oameni care aparent se iubesc. Vei dori o atitudine constantă și corectă.

Relațiile bolnăvicioase apar și se dezvoltă pe fundalul unor complexe personale, a lipsei de comunicare, a unei interacțiuni toxice. Nimic nu mai funcționează atunci când interesul personal domină interesul comun, când influența trecutului, a copilărismelor este mai mare decât se anticipa.

Formula perfectă este atunci când doi oameni maturi emoțional decis să-și apropie poveștile, respectându-se reciproc, fără a uita de spațiul personal al fiecăruia, construind constant, comunicând constant, iubindu-se cu sinceritate.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com