Lucruri pe care trebuie să le faceți în relație, pentru a evita trădarea

Pare dubioasă această afirmație, din moment ce un singur om trădează, respectiv vina ar fi toată a lui. În primul rând, de multe ori vina o poartă ambii parteneri. O sumedenie de evenimente, de eșecuri, de lucruri nespuse transformă relația.

Apar tot mai multe inexactități, tentații, dorințe care depășesc cercul încrederii. Totuși, nimic din toate aceste lucruri triste nu ar avea loc, dacă ambii parteneri ar reuși să dezvolte o formulă a încrederii, a pasiunii reciproce, a acceptării și a transformării în timp.

Pentru a ajunge în acest punct pozitiv al relației, e nevoie de efort, de anumite acțiuni. E nevoie de conștientizare și asumare. Acest proces poate fi asumat de doi parteneri maturi emoțional, capabili să depășească impulsurile egoiste și să privească în aceeași direcție.

Cea mai importantă resursă de găsire a echilibrului este comunicarea. Este atât de important să vorbiți despre fricile și dorințele voastre. Să treceți prin dialog orice neclaritate și orice sursă de neînțelegere.

Ești dubioasă față de anumite gesturi pe care el le face? Vorbește-i despre asta. Ai impresia că ea a devenit tăcută în ultima perioadă? Întreabă, găsiți împreună sursa acestor instabilități. Doar comunicând corect și deschis veți deveni mult mai apropiați, doar așa veți reuși să eliminați îndoiala și presupunerile.

În același timp, comunicând, încercați să definiți ce înseamnă infidelitatea pentru fiecare din voi. Poate că aveți păreri diferite față de acest subiect, poate că decalajul între percepțiile față de noțiunea infidelității este prea mare. Atunci încercați să găsiți un echilibru, o noțiune comună, fixă, care nu ar lăsa loc de îndoială.

Multe finaluri dureroase pot fi anticipate.

Multe situații incomode transformate încă de la începutul relației. Este important să păstrați nebunia, acel spirit aventurier, provocator. Mergeți într-o călătorie fără a planifica acest lucru din timp. Descoperiți-vă în fiecare zi, aflați care sunt micile plăceri ale fiecăruia.

Regăsiți copilul din noi, acea energie incredibilă, capabilă să anuleze orice supărare sau tristețe. Fiind conectați unul față de celălalt, va dispărea plictiseala, lipsa de interes, respectiv și intenția de a altceva sau pe altcineva.

Totuși, chiar dacă se întâmplă acest lucru, să vă placă de altă persoană, să doriți alte emoții, vorbiți despre ele. Încercați să descifrați sursa acestor dorințe. Poate că în ultimul timp a dispărut pasiunea în relație. Poate că este nevoie de o reconfigurare a priorităților.

Un detaliu atât de important: păstrați vie apropierea dintre voi. Atât cea fizică, cât și emoțională. De fapt, apropierea fizică este o reușită a echilibrului emoțional. Există o interdependență între aceste două componente, ambele esențiale în găsirea echilibrului.

În acest sens, încercați să rămâneți conectați la aceleași interese, dorințe, planuri, valori. Trebuie să vreți binele acestei relații, trebuie să vă respectați și să triți cu recunoștință fiecare moment. Să vă asumați toate lucrurile, bune și rele, care se întâmplă în relație.

Atunci micile instabilități vor fi anulate prin comunicare. Atunci dorințele apărute vor avea o explicație, o soluție în favoarea voastră. Atunci veți fi deschiși unul față de celălalt, gata să înfruntați valurile vieții, gata să vă apropiați și mai mult în fiecare zi. Atunci trădarea va fi o definiție care nu vă reprezintă.

© Sufletisme.ro