Nu accepta să faci vreodată aceste lucruri, pentru a păstra un bărbat lângă tine

Atunci când te detașezi de realitate și îmbrățișezi iluzia, când uiți de tine de dragul unei povești străine, când implori de fiecare dată atenție și implicare, când sacrifici tot ce ai mai bun pentru un om indiferent, nu mai e vorba despre iubire.

Găsește scuze pentru gesturile sale toxice, inventezi un scenariu favorabil păstrării relației, chiar dacă realitatea este atât de diferită. Accepți un comportament urât, accepți cuvinte nepotrivite, acceți să vină și să plece, doar pentru a-l vedea aproape.

Îți spui că e vorba despre compromis, dar totul se rezumă la un sacrificiu unilateral. Îți spui că așa arată atașamentul emoțional, dar în tot acest timp te detașezi de realitate și uiți de propriile limite. Lași loc pentru iluzie și suferință în sufletul tău.

Ți-a demonstrat de prea multe ori că nu îi pasă, ți-a confirmat că nu are intenții serioase, dar continui să joci un rol favorabil lui, continui să cerșești atenție și iubire, să lupți cu disperare pentru un om care poate pleca în orice moment din viața ta.

Nu este normal să pierzi tot ce ai mai scump de dragul lui. Să renunți la propria ta fericire, să lași în urmă oameni dragi și experiențe frumoase, doar pentru că el așa îți cere. În timp va profita de sensibilitatea ta și te va forța să iei decizii extreme.

Este greșit să fugi de realitate, să găsești în orice moment scuze pentru o atitudine toxică, să te prefaci că nu s-a întâmplat nimic important, chiar dacă te umilește și se folosește de tine. Tu îl vrei aproape, el te consideră doar o rezervă.

Tu vrei să demonstrezi că are rost, el are doar interese egoiste

Nu accepta minciuna, nu crede că este firesc să-ți ascundă lucruri importante, să denatureze realitatea, să intrepreteze de fiecare dată lucrurile. Fiecare minciună se va transforma într-o mocirlă a durerii, a regretelor, a uitării sinelui.

De fiecare dată când poartă măști doar profită de tine. De fiecare dată când refuză comunicarea sinceră doar încearcă să-și creeze noi avantaje. Este egoist și laș atunci când tace, când manipulează prin cuvinte, când te judecă pentru orice.

Nu accepta să uiți de bunătatea sufletului, de inima ta curată, de toate lucrurile care contează. Sacrificând liniștea interioară, îți vei umple sufletul cu frică și neputință, te vei învinovăți pentru toate relele, îți vei asuma comportamente străine.

Învață să te iubești cu adevărat, să ții cont de acele limite sănătoase, să nu permiți unui om toxic să îți controleze viața. Nu trăi cu iluzia, cu speranța că se va schimba într-o zi și va înțelege că are rost, dacă îți demonstrează că puțin îi pasă.

Nu accepta să fii judecată, criticată, ignorată, bârfită, folosită, doar pentru că iubești omul. Nu accepta să transformi sentimentele sincere în obsesie, să alergi cu disperare după o poveste care nu îți mai aparține.

Dacă îți este frică și suferi alături de acest om, dacă te umilești și sacrifici tot ce ai mai bun de dragul lui, dacă ești forțată să accepți minciuna și indiferența, nu ești lângă omul potrivit. Într-o relație sănătoasă găsești echilibru și maturitate emoțională, respect și încredere, asumare și empatie, nu găsești manipulare și durere.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com