Nu te căsători cu un bărbat până nu-l surprinzi în această stare

Ar fi frumos să fie totul frumos în relație. Să nu te gândești cu frică la ziua de mâine, anticipând un comportament agresiv din partea partenerului. Ar fi frumos să nu existe astfel de discuții într-o societate sănătoasă. Dar lucrurile stau uneori altfel.

Există bărbați calculați, înțelepți, capabili să gestioneze o emoție, o situație de conflict, dar există și bărbați care nu-și pot stăpâni aceste emoții, în cel mai negativ mod.

Iată de ce este atât de important să înțelegi, înainte de a face un pas atât de important în viața ta și în relația voastră, dacă omul de lângă tine își poate controla furia, dacă poate rezolva în mod înțelept o problemă, dacă este agresiv sau nu.

Pare un subiect lipsit de importanță, atunci când iubești atât de mult, atunci când ochii tăi vor să privească doar partea bună a lucrurilor. Totuși, vei rămâne atât de surpinsă la primul său gest necontrolat.

Vei spune imediat că nu și-a dorit asta, ba chiar și el îți va confirma acest lucru, îți va promite cu lacrimi în ochi că nu se va repeta. Dar gestul va reveni, cu o forță și mai năucitoare. Apoi acțiunile lui urâte se vor repeta din nou și din nou.

Abia atunci vei înțelege că nu are rost

Sufletul tău însă va fi cuprins de îndoieli, de toate emoțiile triste care te-au cuprins, de toată suferința pe care ai trăit-o. Unii bărbați au un comportament agresiv în relație, din motive diferite. Fie au trăit o copilărie nefericită, fie nu au avut parte de educație corespunzătoare.

Fie alți oameni din jurul lor i-au influențat în cel mai prost mod. Cert este că, adulți fiind, de multe ori nu-și vor putea ascunde adevărata față. Iar atunci când vor fi date măștile jos, ai putea să nu-l recunoști.

Încearcă să-l descoperi nu doar în momentele fericite ale relației voastre. Încearcă să vezi cum se manifestă acest bărbat în situații de criză, atunci când un conflinct este imposibil de evitat.

Cum reacționează: îți propune o rezolvare pașnică a conflictului sau devine violent? Îți spune că totul va fi bine sau începe să strige? Îți cere să comunicați mai mult despre asta sau dă toată vina pe tine?

Este foarte iumportant acest detaliu

El poate garanta o relație sănătoasă sau poate distruge tot ce a fost construit. Nu e vorba doar despre un comportament urât în raport cu tine. Vezi ce atitudine are față de oamenii din jurul său, ce părere are despre prieteni sau foste, ce comportament a avut în relațiile din trecut. Este empativ, grijuliu sau un indiferent?

Toate aceste momente te vor ajuta să-ți creezi o imagine clară despre viitor. Oamenii nu se schimbă atât de ușor, iar dacă nici dragostea nu-i ajută să devină mai buni, înseamnă că problema va persista. Vei suferi și te vei învinovăți pentru toate. Îți vei evita prietenii sau vei fi impusă să faci acest lucru.

Nu meriți asta. Meriți un bărbat bun, cu o atitudine corectă. Un bărbat demn de toată încrederea și dragostea ta. Un bărbat căruia poți să-i spui DA fără a avea urmă de îndoială.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com