O femeie puternică nu va implora niciodată. Ea pur și simplu va pleca

Atât de multe povești asemănătoare. Ea se apropie de inima lui, îi cunoaște felul de a fi, se îndrăgostește de el. Ea îi oferă iubirea ei mare, vrea să fie înțelească, să construiască în doi. El însă simte slăbiciunile ei și se folosește de acest lucru.

Urmează zile sau ani de neliniște, de întrebări fără răspuns, de jocuri ieftine, doar pentru a o păstra alături, furând în tot acest timp din energia ei pozitivă. Ea este forțată  să implore o clipă de atenție, de iubire, de apreciere.

El o face pe indiferentul. Nu vrea mai multă responsabilitate și nici nu-i pasă ce se va întâmpla în viitor. Există o relație toxică,  o dependență bolnăvicioasă, un cerc vicios, o iluzie care crește cu fiecare zi. Și este atât de greșit.

Găsește puterea în tine să te respecți cu adevărat. Să-ți spui într-o zi, după experiențe nereușite și atitudini greșite față de tine, că nu vei mai accepta asta. Nu vei mai permite nimănui să se folosească de inima ta bună.

Nu pentru că ești egoistă, ci pentru că vrei, în sfârșit, să găsești liniștea. Să nu mai cauți cu disperare iubirea acolo unde ea nu există. Să nu mai vrei responsabilitate de la o persoană care nu o poate oferi.

Găsește puterea să te iubești și să te accepți, fără a aștepta confirmarea cuiva. Ești tu, o femeie sinceră, corectă, capabilă să-și asume viața. Dacă omul de alături nu este în stare, nu ești obligată să rămâi acolo.

Ai curajul să oprești totul

În fiecare femeie se ascunde acea putere, capabilă să o ridice de jos, să-i arate drumul corect, să-i lumineze acest drum. Puterea emoției, puterea lecțiilor învățate, puterea inimii curate, puterea gândului. Nu lăsa aceste daruri să fie folosite de cineva.

Ai puterea să îndepărtezi omul care se joacă cu tine, pentru care nu ești decât rezerva perfectă. Ai curajul să stabilești limite sănătoase, dincolo de care nu poate să treacă nimeni, nici măcar partenerul tău.

Înțelege că o relație funcționează nu înseamnă dorințele și visurile unei singure persoane, nu înseamnă alegerile lui și atât. Nu trăiești de dragul cuiva, doar pentru a-l vedea câteva clipe, doar pentru a-i fi aproape.

O femeie puternică se va alege pe sine de fiecare dată. Ea nu poate fi acolo unde nu se simte apreciată, respectată. Nu poate simula o relație bună, dacă lucrurile nu stau așa. Ea va refuza o atitudine manipulatoare.

Comportamentul celui de alături vorbește multe despre intențiile sale. Cel care te vrea aproape, va găsi timp să te vadă. Cel căruia îi pasă, se va interesa mereu de starea ta de bine. Iar implorarea nu are nimic în comun cu iubirea.

Nu rămâi acolo unde trebuie să te umilești. Nu rămâi lângă omul care a dezvoltat o rutină din a-ți dicta stări și emoții. Regăsește pofta de viață, de libertate, învață să te respecți. Acceptă doar o relație sănătoasă, alături de un partener corect.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com