Rămâi singură, până când vei înțelege aceste lucruri despre o relație

Viața nu este mereu așa cum ne-o dorim. Totuși, nimic nu este întâmplător. Din acest haos al emoțiilor și al evenimentelor, se vor înșirui lucruri care vor avea sens, vor apărea oameni care ne vor oferi lecții sau amintiri, vom evolua și vom deveni mai puternici.

„Înveți din mers”, vor spune unii. Totuși, de multe ori această metodă aduce și multă suferință, atunci când în mod involuntar îmbrățișezi povești străine, faci greșeli care te rănesc. A te implica într-o relație presupune a fi pregătită emoțional pentru această relație.

1. O relație nu înseamnă lacrimi și durere. Dacă vei spune că adevărata iubire înseamnă dăruire, probabil nu vei greși. Însă dacă vei fi sigură că în această relație trebuie să jertfești totul, să suferi și să plângi nopțile, vei interpreta exagerat lucrurile.

Crezi că acele mari povești de iubire se sfârșesc de fiecare dată în mod dureros. Și că neapărat trebuie să te doară. Dar o relație sănătoasă înseamnă asumare, implicare și cunoaștere. Firește, multe lucruri se schimbă și se transformă în timp, însă fundamentul rămâne același.

2. O relație nu înseamnă să trăiești povestea partenerului. Ești atât de fascinată de lumea lui, de felul său de a fi, încât îmbrățișezi cu ambele mâini această nouă provocare. Te contopești cu visurile și dorințele lui, uitând de ale tale, uitând cine ești cu adevărat.

E vorba despre o poveste comună, în care doi oameni care până acum ceva timp erau străini decid să construiască ceva. Nu vei găsi dependență, nici umilire și nici egoism. Din păcate, o percepție eronată față de esența relației te face să vezi lucrurile diferit.

3. E nevoie de o anumită maturitate emoțională

Acele povești de început, când simți fluturi în stomac și trăiești într-un fel copilăresc aventura, sunt primele conexiuni cu fenomenul relației. Adevărata relație sănătoasă vine atunci când înțelegi ce înseamnă a construi, a înțelege omul de alături.

Înțelegi ce înseamnă să comunici cu omul drag, fără a interpreta cuvintele lui. Știi cât de importantă este fidelitatea. Poți și vrei să asculți, chiar dacă aveți opinii contradictorii. Nu uiți de tine, de valorile tale, de pasiunile personale. Nu uiți cine ești.

4. Manipularea nu este ok. Nici dependența față de partener. Nici umilirea. Acceptând aceste lucruri, devii victimă sigură și ajungi în cele din urmă să-ți asumi întreaga vină, să urăști toți oamenii, să te retragi în propria lume, nefericită și neînțeleasă.

La primul semn de dominare, violență de orice fel, ia atitudine. Nimeni nu va interveni pentru tine, nimeni nu te cunoaște mai bine. Nu ești în această relație pentru a vindeca traumele partenerului, sau frustrările acestuia, sau ura față de toți.

5. E nevoie de timp, pentru a construi. Nu poți pretinde la o relație serioasă, dacă nu ești dispusă să investești constant în ea timp, energie, emoție. Nu poți cere peste noapte lucruri care nu depind doar de partener. Fiecare zi este un pas înainte.

Contează ca acești pași să fie făcuți în direcția corectă, în același timp. Empatia, susținerea, acel echilibru dintre voi: vor fi resurse sigure ale apropierii.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com