Să fii singură de sărbători nu este o tragedie. Convinge-te de asta!

Dacă anul acesta nu ți-a adus în dar omul potrivit, nu te descuraja și fii mereu în gardă. Viața e imprevizibilă și, știm noi, nu-ți aduce anul ce-ți aduce clipa. Totuși, te anunț că s-ar putea să fie o perioadă mai stresantă pentru tine, din moment ce toată magia sărbătorilor de iarnă este construită în jurul familiei, iar oricât de mult nu ți-ai iubi părinții, rudele, prietenii, această perioadă te pune față în față cu întrebarea: când voi trece la următorul nivel, atunci când nu voi fi doar o parte a unei familii, ci și fondatorul uneia.

Fețele fericite ale copiilor verișoarei tale, fotografiile de pe rețelele de socializare ale prietenelor tale, surprinzându-le cuplurile în care se află, sesiunile foto de sărbători… Peste tot oamenii formează mici comunități în care cred și în care încearcă să se realizeze personal.

Atunci când nu ai pe cineva, fie că conștientizezi sau nu că nu este catastrofal, ci doar o chestie de timp, circumstanțe și destin, dorința de a fi pe cealaltă parte a baricadei crește simultan cu dorința de a oferi dragoste, de a te simți integrată, de a nu te simți singură.

Dacă ești singură de sărbători, înarmează-te. Vorbește cu eul tău interior și spune-i să nu cedeze circumstanțelor și presiunii directe din partea celor din jur. Concentrează-te pe oamenii pe care i-ai adunat lângă tine, ei nu sunt cu nimic mai prejos decât oamenii care urmează să apară în viața ta.

Fă din sărbători o ocazie de celebrare a relațiilor la care ții, nu una de doliu și tristețe pentru ceva ce încă nu ai pierdut. Șansa ta la fericire există atât timp cât ești deschisă să o primești și să o valorifici.

Dacă întrebările legate de singurătate te incomodează și nu știi cum să le faci față, antrenează-te printr-un dialog deschis cu tine. Nu fugi de ceea ce nu-ți convine, dar fii pregătită să îți asumi statutul pe care îl ai ca pe o stare normală, umană, firească. Când vei fi convinsă că nu ai nici un motiv să fii deranjată de fatul că încă nu ai pe cineva, îți va fi foarte ușor să faci față provocărilor pe această temă.

De obicei, răutăcioșii îți simt vulnerabilitatea și atacă. Tu fii cu un pas înaintea lor și transformă-ți vulnerabilitatea în acceptare și încredere în sine.

Să fii singură de sărbători, cu sensul de a nu fi parte a unui cuplu, poate avea foarte multe avantaje. Nu te marginaliza. Orice om, fie că e parte dintr-un cuplu sau nu, va fi încântat să comunice și să sărbătorească alături de cineva care oferă bună dispoziție, dragoste, stare de bine.

Fă lucruri care îți sunt la îndemână din postura de azi, fii mai aproape de familia actuală, ia-ți timp și pentru plăcerile tale și nu uita să-ți faci un cadou. Pentru că nu prezența unei alte persoane ne definește, ci ceea ce am educat și îngrijit în noi încă de pe timpul în care nu aveam pe nimeni.

Sărbători fericite!

Gânduri bune.

@Sufletisme.ro