Scopul unei femei părăsite, dar demne, nu este răzbunarea

Se întâmplă să nu fii înțeleasă pe deplin de către partener. Se întâmplă să cunoști ce înseamnă trădarea, indiferența, egoismul într-o relație. Vei fi acuzată pe nedrept, îți vor fi anulate visurile și până la urmă omul pe care îl iubeai atât de mult va pleca.

Vei rămâne cu durerea în suflet. Îți va fi atât de greu să accepți această despărțire, știind că nu ai făcut nimic greșit.

Vei dori poate să-i demonstrezi fostului partener ce a pierdut. Vei dori să te răzbuni, să-i răspunzi cu aceeași monedă, dar nu va fi deloc corect pentru inima ta acest pas.

Depășește cu demnitate această etapă din viața ta. Nu a fost omul tău, dacă erai nevoită să-i demonstrezi iubirea și să lupți de una singură. Nu a fost omul tău, dacă nu te-a înțeles niciodată. Dar această revelație nu mai este rezultatul unei explicații, este un dialog cu propria persoană, cu propriul suflet.

Scopul tău în acest moment nu este răzbunarea. Nici găsirea unor dovezi în favoarea ta. Nici transformarea iubirii în dependență. Scopul tău este să te întorci către propria lume. Să descoperi că, de fapt, nu te-ai iubit suficient de mult.

Găsește în tine puterea să lași deoparte ura și emoția unei nedreptăți

Caută răspunsuri în adâncul tău, află care îți sunt valorile, care îți sunt dorințele și marile visuri. Experimentează un nou început, acolo unde libertatea și demnitatea ta stau în capul mesei.

Trăiește din nou cu pasiune clipa de azi. Lasă-te purtată de necunoscut, de misterul unei noi întâlniri, de farmecul unui nou sărut. Dar, pentru început, fă pace cu amintirile tale.

Acceptă faptul că s-a consumat și ultima picătură de speranță, de dor față de acel om. Încheie cu capul sus acel capitol din viața ta, fiind sigură că alegerea lui nu este conexă cu atitudinea ta.

Știi de vrei de la o relație, știi ce așteptări ai față de un om drag. Știi cum trebuie să fii într-o relație, ca lucrurile să funcționeze. Asta e tot ce contează. Lecția a fost învățată, pașii te poartă deja pe alt drum și acesta nu trebuie să fie drumul răzbunării.

Iubirea de sine va fi deja o replică ascunsă. Respectul de sine va deveni un simbol al învingătorului. Libertatea va rămâne cel mai important trofeu obținut.

Închide ochii și bucură-te de ceea ce ai, de omul care ai devenit. Trăiește cu recunoștință viața, zâmbește reflecției tale din oglindă, știind în sinea ta că tot ce este mai frumos și mai bun abia urmează să vină.

© Sufletisme.ro