Semne că ai toate motivele să lupți pentru relația voastră

Este ușor să evidențiezi semnele care îți spun că nu mai are rost să continui. Este ușor să cedezi, chiar dacă ai atâtea motive să lupți pentru dragostea ta. Este ușor să spui că nu mai poți, pentru că este la modă acum despărțirea, detașarea de angajament.

Ce-ar fi totuși să te oprești, să analizezi la rece cum stau lucrurile în realitate și, dacă te convingi că merită să depui mai mult efort, să faci asta? Să lași deoparte reguli care nu îți aparțin, sfaturi care sunt împotriva conceptului „noi”. Să lupți mai mult ca niciodată.

Sigur, sunt și situații când ești la limită și îți dai seama că, indiferent cât efort vei depune, nu vei schimba prea multe. Atunci răspunsul este anticipabil, deznodământul este clar. Totuși, nu de fiecare dată este atât de simplu. S-ar putea să înțelegi după anumite semne dacă are rost.

Vei ști că merită să rămâi atunci când încrederea a rămas. Da, sunt certuri și neînțelegeri. Da, uneori există mai multă instabilitate decât este normal. Însă încrederea că lucrurile pot fi rezolvate, certitudinea că nimic nu este pierdut vor face diferența.

Apoi, e felul în care vă manifestați în aceste momente complicate. Dacă nu sunteți nevoiți să purtați măști, dacă rămâneți voi înșivă, dacă toată comunicarea este transparentă și orientată spre binele comun, înseamnă că sunt șanse ca lucrurile să se limpezească în cel mai scurt timp.

Nu poți salva o relație, dacă unul sau ambii parteneri nu își doresc această salvare. Este nevoie de conștientizare și asumare, pentru a reuși. E nevoie de prezență, pentru a putea depăși unele momente tensionate. E nevoie de doi oameni gata să cedeze.

Contează și care a fost istoricul relației.

Dacă până nu demult persista armonia și echilibrul, dacă ambii parteneri au dat dovadă de înțelepciune și curaj, atunci te gândești de zeci de ori înainte de a ceda. Chiar și dacă trecutul nu a fost atât de pozitiv, este complicat să lași în urmă atâtea amintiri, emoții.

La fel de importante sunt și valorile comune. Dacă ele există și stau la temelia construcției relației, totul devine mai simplu. Știi că priviți în aceeași direcție, știi că aveți aceleași viziuni despre viitor, despre implicare și chiar despre felul în care puteți depăși o problemă.

Mai este și compatibilitatea. Acea chimie dintre voi, care nu poate fi anulată de nimic. Să fii îmbrățișată de omul de alături și să te simți acasă, să fii susținută și încurajată, să vă potriviți cuvintele, să existe acea chimie, de parcă vă cunoașteți de-o viață.

Sunt emoții care cântăresc greu în situația unei decizii radicale. Sunt oameni care ocupă un loc prea important în sufletul nostru, pentru a părăsi atât de simplu acel loc. Sunt amintiri care nu pot fi scoase atât de ușor din minte. Atunci ce faci: lupți sau te resemnezi și pleci?

Este ușor să pleci. Arunci cuvinte urâte sau taci, învinuiești sau îți asumi eșecul. Rezultatul este același. Dar poți și să faci un efort comun. Să discuți cu partenerul, să găsești soluții. Să vezi ce vă apropie și ce vă desparte.

Poate că astfel unele relații își câștigă dreptul să continue. Poate că atfel unele iubiri durează o viață.

© Sufletisme.ro