Semne că el doar se joacă cu sentimentele tale

Nu de fiecare dată este frumos și unic, așa cum ți-ai imaginat că se va întâmpla, atunci când ai întâlnit un bărbat și ai început să-l iubești. Nu de fiecare dată primești drept răspuns aceleași emoții sincere. Nu de fiecare dată e vorba de un final fericit.

Imaturitatea emoțională a partenerului, felul său egoist de a trata lucrurile, comportamentul de multe ori copilăresc și iresponsabil își spun cuvântul. Sau acest personaj pur și simplu a înțeles că funcționează să ai o atitudine indiferentă, pe alocuri chiar batjocoritoare.

Poate că ești prea naivă, poate că de felul tău te atașezi total de un om, poate că nu înțelegi altfel dragostea. El însă înțelege total diferit, își dorește alte lucruri, respectiv și deciziile pe care le va lua nu vor fi în favoarea voastră. Va manipula, va obliga, va crea dependență.

Una bolnăvicioasă, transformată în mecanism perfect de dominare. Nu vei înțelege unde este limita dintre manifestarea sentimentului trăit și imitarea alegerilor celuilalt. Aparent, vei fi într-o relație. În realitate, vei trăi o iluzie și nimic mai mult.

El va decide când vine și când pleacă. El îți va comunica despre dorințele personale ca fiind decizii comune. Te va forța să accepți acest rol inferior, de rezervă. La început va veni cu argumente care-i vor favoriza gesturile: are mai multă experiență, o face de dragul vostru, îți vrea doar binele.

Ceea ce, firește, nu va fi adevărat. Dar acest joc va fi bine orchestrat, încât nimic nu va da de bănuit. Totuși, el nu te va prezenta prietenilor, el nu va ieși cu tine în spațiul public, el nu îți va spune vreodată că te iubește, decât atunci când va dori ceva de la tine.

Sentimentele tale, într-un final, nu vor mai conta

Tu îl vei iubi la fel de mult, vei dori binele acestei relații, îți vei sacrifica timpul și viața, doar să-l vezi fericit. Îți vei spune că vina îți aparține, că din cauza ta au loc unele certuri și reproșuri. Dar nu vei face decât să contribui la triumful său în fața adevărului.

Firește, nu te va întreba cum te simți. Nu te va telefona decât dacă va avea un interes anume. Nu va sărbători alături de tine victoriile tale. De ce? Pentru că pur și simplu nu-i va păsa. Argumente precum că este prea ocupat nu-și au rostul.

În acest context, prioritatea nu ești tu, ci interesele și dorințele lui. Sentimentele tale nu sunt respectate, dimpotrivă, sunt folosite împotriva ta. Comunicați doar atunci când el are dispoziție, vă certați la inițiativa lui și vă împăcați doar atunci când are chef.

Un scenariu scris perfect de un manipulator, un individ care nu este familiarizat cu noțiunea de echilibru, de reciprocitate și ascultare a partenerului. Motive pot fi diferite: o copilărie nefericită, mai multe eșecuri emoționale, trădarea. Dar ele nu sunt problema ta.

Învață să te iubești cu adevărat. Să impui anumite limite ale demnității și ale respectului, dincolo de care nimeni niciodată să nu treacă. Învață să ceri implicare, reciprocitate, o atitudine corectă, dovada unei maturități emoționale. Dacă toate aceste lucruri nu există, nu te mulțumi cu rămășițe.

Iubește și trăiește dragostea, alături de un bărbat corect, capabil să construiască, să ofere siguranță și încredere.

© Sufletisme.ro

Foto: unsplash.com