Semne că omul de lângă tine pur și simplu te minte

Va ascunde acest lucru o perioadă. O zi, o lună, un an, dar niciodată o viață. Minciuna va ieși la suprafață, cuvintele lui seci se vor risipi în vânt. Va rămâne adevărul, așa cum este el. Te va durea atunci, că nu ai știut să oprești acest haos emoțional la timp.

Nu poți forța pe cineva să nu mai mintă, în schimb poți să înțelegi anumite semne, care te vor ajuta să faci concluzii anumite concluzii, capabile să îți ofere anumit soluții. Cea mai sigură soluție va fi să vorbești acestui om, iar dacă reacția va fi una defensivă, să pleci.

Minciuna vine la pachet cu indiferența, cu lipsa de empatie, cu plictiseala și detașarea. Iată de ce, uneori, este ușor să elimini orice interpretări și să rămâi față în față cu realitatea crudă: acest om este sincer cu tine, sau pur și simplu nu-i pasă.

Având o atitudine lipsită de entuziasm, jucând rolul unui partener autoritar, își va permite și să mintă, să-ți testeze limitele, să-și impună propriile reguli. Sau, dimpotrivă, minciuna îl va face mic ca om, îi va nimici și ultima fărâmă de demnitate.

Omul fals de lângă tine nu va avea răspunsuri la cele mai simple întrebări. Va încerca mereu să acopere acel răspuns cu o altă problemă, cu o altă întrebare. Se va preface că nu înțelege nimic și că nu are vreo legătură cu acest subiect, pentru că îl va pune într-o poziție nefavorabilă.

Mai mult decât atât, va ataca. Neavând la el soluția simplă a adevărului, va da vina pe tine. Îți va spune că pui prea multe întrebări, că e vorba despre spațiul său intim. Îți va judeca brusc trecutul, lumea, prietenii, doar pentru a crea alte subiecte de discuție.

Te va convinge că suspiciunea ta este nefondată

Acesta va fi adevăratul lui scop, nu încercarea de a comunica mai eficient, mai explicit. Va evita discuțiile lungi, despre orice, își va da seama că mai devreme sau mai târziu vei înțelege superficialitatea din spatele cuvintelor sale. Va prefera să tacă de multe ori.

Îl rogi să te privească direct în ochi și el evită contactul vizual. Nu are suficient curaj, sau experiență, pentru a-ți vorbi atât de convingător despre lucruri false. Dacă insiști mai mult, devine distant. Îți spune că nu are timp, că ești o campioană la suspiciuni și invenții.

Tu știi în sinea ta că discursul său nu are argumente logice în spate. Că unele întrebări au răspunsuri atât de simple, iar atunci când în locul lor auzi explicații kilometrice, te îndoiești și mai mult de veridicitatea informației. Vrei să-l crezi, dar nu mai poți să faci asta.

De fiecare dată încearcă rapid să încheie subiectul. Pare dezinteresat, dar ochii îl trădează. Se simte rușinat de ceea ce spune, incomodat de privirea ta, pierdut printre cuvinte. Îl cunoști, decii ști cum să abordezi problema, pentru a afla ce se întâmplă cu adevărat.

Până la urmă, reușești să-i încâlcești întreaga poveste. Dacă ar spune adevărul, ar fi atât de simplu să reia argumentele. Doar că în cazul unei minciuni gândurile vin din imaginație, pentru a acoperi acel gol, apoi se pierd. Să readuci în minte același scenariu fals este foarte complicat.

Sunt și minciuni nevinovate, când partenerul păstrează pentru sine adevărul, pentru a nu te răni. Iată de ce este cu atât mai importantă comunicarea. Vorbiți, din nou și din nou, despre lucrurile care contează cu adevărat, pentru a nu vă pierde pe drumul vieții.

© Sufletisme.ro

Foto: unsplash.com