Semne dureroase că el nu mai are nevoie de tine în viața lui

O realitate care doar enorm, dar nu o poți ignora, nu o poți înlocui cu iluzia, nu poți ascunde la infinit un comportament toxic, acea indiferență umilitoare. Vrei să construiești și să fie bine, el vrea să se despartă cât mai repede de tine, s-a plictisit.

Ai atât de multă încredere în acest om, iubești și trăiești emoția, dar vezi în privirea lui o detașare totală. Ești gata să sacrifici totul de dragul lui, să-i accepți până și acest scenariu egoist, dar gândurile lui nu mai sunt lângă tine.

I se pare firesc să rupă orice conexiune cu tine, să meargă pe propriul drum, fără a ține cont câtă durere lasă în urmă, cât de mult îți rănește inima, cât de laș este gestul său. Deja ești parte din trecut, ești o experiență care s-a consumat.

A lăsat în urmă respectul și afecțiunea, curajul și dorința de a construi. A cedat în fața orgoliului, a tentațiilor de moment, a libertății. A rămas lângă tine doar din interes, sau poate că-i este milă de tine, sau poate că e o alegere temporară.

Cert este că se poate îndepărta de tine în orice moment, poate fugi pe ușa din spate fără a lăsa loc pentru apropiere. Nu mai vrea să se conecteze emoțional, înțelegi prin acțiunile și cuvintele lui că nu mai contezi deloc pentru acest om.

Nu te mai include în planurile sale, nu mai vrea să trăiască cu tine experiențe magice, nu îți va vorbește într-un mod sincer și asumat. Se folosește de minciună pentru a pune bariere între voi, pentru a nu se complica.

Simți indiferența lui în tot ce face și ce spune

Își permite să vorbească urât, să te critice și să te judece, să îți controleze fiecare pas, știind că poate profita de sensibilitatea ta, poate să îți impună orice emoție, poate să vină cu mesaje toxice și gesturi nepotrivite și să fie acceptat.

Nu-i mai este teamă de reacția ta, nu-i pasă de durerea ta. Îți spune deschis tot ce simte, nu mai este recunoscător pentru bunătatea ta, pentru susținerea ta necondiționată, pentru atitudinea ta demnă. Nu mai contează nimic pentru el.

Găsește timp pentru alte persoane, pentru alte emoții, vine cu scuze ieftine pentru a argumenta un comportament egoist. Nu mai este responsabil cu nimic, nu mai vrea să repare nimic, nu mai caută să stați de vorbă și să ajungeți la un compromis.

El nu mai are nevoie de tine, nu mai este interesat de această relație. Lasă loc pentru altă aventură, flirtează cu alte femei, se gândește cum să plece cât mai repede de lângă tine. Timpul petrecut împreună aduce multă nefericire.

Te ignoră și nu îi pasă când te simți prost, când îl provoci să vină cu o reacție, când îi ceri implicare. Acest lucruri nu mai contează pentru el, a devenit un străin pentru tine iar sentimentele tale au devenit străine pentru el.

Nu accepta asemenea comportament, nu accepta să fii o rezervă, nu implora iubire. Lasă loc pentru afecțiune și încredere, pentru respect de sine, pentru propria demnitate.

© Sufletisme.ro