Sunt oameni-lecție și oameni pentru toată viața

Viața în sine e o experiență pentru fiecare dintre noi. Dar în această viață fiecare își construiește propriul scenariu care îl ghidează și pe care se fundamentează. În fiecare poveste de viață există oameni cheie. Ei te pot influența într-un mod major și există, la fel de necesari și importanți, figuranți. Oameni care trebuie să existe pentru a susține anumite circumstanțe și care vor dispărea din peisaj la următorul capitol.

Uneori este dificil să ne dăm seama cine sunt oamenii alături de care ne vom scrie viața și care sunt cei care doar vor trece prin ea. Și asta este partea extraordinară a vieții. Spontaneitatea, imprevizibilul.

Niciodată nu vei ști impactul pe care un om îl poate avea asupra ta. De aceea fii deschis și oferă cenz de încredere și interes oamenilor din jur.

Timpul și finalitatea unei relații sunt două teste filtre importante prin care evaluăm dacă cineva rămâne o lecție sau rămâne cu noi. Ceea ce nu trebuie să uităm niciodată este că cei ce rămân sunt lecții la fel de importante. Adesea tindem să ne relaxăm atunci când avem siguranța emoțională din parte unei relații.

Ceea ce ar trebui să ne amintim este că acestea sunt teste ale vieții. Le-am susținut cu brio și din ele am putea extrage pe lângă satisfacția și armonia pe care o aduc, o mulțime de alte lecții valoroase.

Prima și cea mai importantă ar fi recunoștința și aprecierea față de felul în care gestionăm situațiile. Față de valorile și reperele care ne unesc. Și, nu în ultimul rând, față de personalitățile pe care le descoperim și care hrănesc în mare parte relația.

A doua lecție valoroasă este perseverența și mobilizarea

Ceea ce face diferența între un om-lecție și un om pentru toată viața este rezultatul eforturilor depus în relație. Uneori când simți că efortul depus nu se materializează în emoții constructive, îți dai seama că probabil investești în omul greșit. Alteori însă, recompensa vine mult mai târziu.

Cei ce au răbdare și investesc cu perseverență ar putea avea avea surpriza ca un potențial figurant să devină un om pe viață.

Alteori pare clar din start că nu e omul tău. S-ar părea că se întâmplă atâtea lucruri bune între voi și totuși, ceva scârțâie. Și e atât de deranjant, încât nu-ți permite să îi dai acces acelui om mai departe în viața ta.

Cercetătorii spun că ar fi bine să ne ascultăm vocea din interior. Nu pentru că ar crede ei în isoteric, dar pentru că instinctul sau al șaptelea simț sau intuiția nu este decât un răspuns pe care ni-l oferă subconștientul înainte de a fi fost descifrat de conștient.

Cel mai des un om rămâne o lecție…

Pentru că cel puțin unul dintre cei doi înțeleg că nu au un sistem compatibil de valori. Sau nu corespund așteptărilor pentru un rol anume. Este frustrant faptul că ne este dificil să păstrăm oamenii pe care i-am încadrat într-un anumit rol din start, deși ne dăm seama că ei s-ar încadra perfect în viața noastră de pe o altă poziție.

În acest context mi se pare specific oamenilor de o inteligență emoțională ridicată să poată transfera o relație defectuoasă într-o zonă funcțională. De la o relație de dragoste în una de prietenie, de la una de rivalitate – în una de amiciție, etc. Acest lucru ne-ar da șansa de a interacționa calitativ și de a lua ce este mai bun de la oamenii din jurul nostru.

Toți oamenii sunt lecții de viață.

Cele pe care le putem repeta zilnic fără să ne sece sau să ne epuizeze – ne întăresc prin ceea ce ne oferă și devin reperele noastre. Cele care ne lasă pustii, îndurerați – ne întăresc prin provocarea pe care ne-o lansează. Felul în care ne adaptăm, evoluăm și ne raportăm la ceea ce ni se întâmplă va defini întreaga noastră existență.

Fii deschis să cunoști!

Gând bun.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: freepik.com