Ține cont de aceste lucruri, dacă vrei să-i oferi o a doua șansă

Despărțirile nu pot fi anticipate. După, urmează o detașare emoțională de celălalt. Sau dimpotrivă, apar regretele, revelația adevărului, dorința de a fi din nou împreună. A doua șansă nu înseamnă neapărat repetarea acelorași greșeli.

Poate fi o șansă pentru un început, trăit altfel, asumat altfel. Poate fi un motiv de fericire, de împlinire, de regăsire. Totuși, pentru a nu eșua din start cu alegerea făcută, este important să ții cont de unele detalii importante.

1. Care este motivul întoarcerii. Vrea să vină din nou alături de tine, vrea să facă parte din povestea vieții tale. Dar o face pentru că asta simte, sau pentru că ego-ul personal este mai puternic decât orice altă emoție?

Răzbunarea, gelozia, posesivitatea, dependența: sunt motive toxice, care nu favorizează un viitor fericit, care distrug de la început șansa pentru o relație sănătoasă. În schimb, conștientizarea și empatia vor da jos barierele emoționale.

2. Și-a asumat greșeala? A recunoscut că a greșit, că lucrurile puteau să se întâmple altfel? A înțeles ce anume a distrus relația voastră în acel moment? Vrea cu adevărat o nouă șansă, sau vrea să aibă pe cineva alături, indiferent cine este acea persoană.

Asumarea este fundamentul unei relații de viitor. El își asumă vina, tu îți asumi decizia de a oferi o nouă șansă. Înțelegi că, până la urmă, nu a fost vorba doar despre o singură persoană în momentul despărțirii. Înveți lecțiile potrivite, ești gata pentru un nou început.

3. Există o schimbare?

Schimbarea se întâmplă de ambele părți. El a devenit un bărbat matur emoțional, mai conștient și mai responsabil. El știe exact ce lucruri au nevoie de o îmbunătățire. Simți că această distanțare l-a ajutat să înțeleagă ce poate pierde.

La rândul tău, ai reușit să procesezi întreaga informație, să ajungi la unele concluzii, să înveți propriile lecții. Nu porniți mai departe exact din piunctul despărțirii. Aveți un avantaj: sunteți mai asumați, mai pregătiți pentru o relație.

4. Ești gata să te implici total? Nu te întorci din milă, nu oferi a doua șansă pentru că este singur și are nevoie de sprijin. Nici pentru că tu nu suporți singurătatea. Dacă faci acest pas, îți asumi decizia și te implici total.

Altfel nu are rost. Să accepți această șansă doar pentru a vedea ce se întâmplă mai departe nu este o soluție. Să crezi că lucrurile se vor schimba în timp nu este corect. Trebuie să vrei din toată inima să fii din nou cu acest om.

5. Există sentimente sincere. Despărțirea nu a anulat ceea ce simți. În sinea ta înțelegi că îl mai iubești, el te asigură că sentimentul este reciproc. Iubirea poate construi din nou poduri între inimile voastre.

Va fi mult mai ușor să reparați tot ce a fost distrus în numele iubirii, decât să o faceți din disperare, din singurătate, din milă. Iubind asumat și conștient: iată o nouă etapă spre care trebuie să mergeți, împreună.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com